Cum de a identifica cele mai comune condiții de pisica

Condițiile cele mai frecvente la pisici

Cele mai frecvente afecțiuni medicale la pisici includ următoarele:

1. Boala renala - Insuficienta renala este o problemă care afectează toate rasele și vârstele de pisica, cu toate că animalele de companie mai in varsta sunt mai frecvent diagnosticate cu conditia. Semnele frecvente includ pierderea în greutate, creșterea aportului de apă și urinare, și vărsături.

2. Vărsături - La un moment sau altul pisica poate avea un meci de vărsături. De obicei, el va fi mâncat ceva neplăcut, mâncat prea mult sau prea repede, a jucat prea repede dupa masa sau orice număr de condiții care nu sunt grave. Voma poate fi un semn al unei probleme minore. Dacă vărsăturile continuă după mănâncă animalele de companie, sau în cazul în care animalele de companie acționează letargic sau nu vrea să mănânce, o atenție medicală este justificată.

3. Diabet - Afecteaza ambele oameni si pisici, diabetul este o afectiune cronica in care un deficit de insulina hormon afecteaza capacitatea organismului de a metaboliza zahărul. semne comune includ vărsături, scădere în greutate, letargie și creșterea sete.

4. Diaree - Acesta este un alt una dintre acele condiții care vine aproape în fiecare zi în practica veterinară. Diaree rezultate din conținutul excesiv de apă în fecale și este un semn important al bolilor intestinale la pisici.

5. Infecție respiratorie superioara - Aceasta este adesea o varietate complexa de boli care afectează nasului, gâtului, și zona sinusurilor. Aceste infectii sunt destul de frecvente și foarte contagioasă. Acestea sunt deosebit de răspândită în zonele asociate cu supraaglomerare si canalizare saraci. Pisicile cu risc crescut includ pe cei din pisici, de la adăposturi de salvare, și în populațiile în aer liber pisici sălbatice.

6. Hipertiroidismul - În cazul în care pisica adult incepe brusc sa piarda in greutate in ciuda unui apetit vorace, el poate avea o problemă de hormon. În special, el poate fi suferă de o overabundance de hormon produs de glanda tiroida. Hipertiroidia este cel mai frecvent la pisici de peste 9 ani.7. Infecții ale tractului urinar - Inflamația vezicii urinare, numit uneori o infecție a tractului urinar, este unul dintre motivele principale pentru pisici care vizitează medicul veterinar. Cele mai frecvente cauze ale simptomelor tractului urinar inferior la pisici este cistitei idiopatice feline (FIC), o condiție care nu are nici o cauza cunoscuta. semne comune includ excursii frecvente la litiera, strecurat de a urina și urinat în afara cutiei.

8. pancreatita - Această condiție rezultă din inflamarea bruscă a pancreasului și se caracterizează prin activarea enzimelor pancreatice care pot provoca pancreasul să înceapă digestia sine. Pancreasul se află la nivelul abdomenului superior și inflamația acesteia provoacă frecvent vărsături, greață, pierderea în greutate, și lipsa poftei de mâncare.

9. Infecție a urechii - Otita externa, cunoscut sub numele de o infecție a urechii, se caracterizează prin inflamarea componentelor țesuturilor moi ale canalului auditiv extern. Acesta este caracterizat prin urechile rosii sau umflate, zgariere excesivă sau toaletare în zonă, și un miros neplăcut sau de descărcare de gestiune.

10. Conjunctivită - În cele din urmă, conjunctivita este o inflamație a conjunctivei, care este tesutul de acoperire a ochiului și mucoasei pleoapelor. Aceasta duce la inflamație, durere, de descărcare de gestiune, și disconfort general.

Dacă observați oricare dintre simptomele menționate mai sus în pisica, vă rugăm să consultați medicul veterinar. Sper că acest lucru vă ajută să înțelegeți mai bine anumite condiții comune la pisici precum și cum să le recunoască.

Să sperăm că pisica ta nu va fi niciodată afectat de nici una dintre ele. Dar, dacă se întâmplă vreodată ceva, cel mai bine este să fie pregătit. O modalitate de a fi pregătită este de a avea asigurare pentru animale de companie.

societățile de asigurare pentru animale de companie, cum ar fi PetPartners, oferă o acoperire simplă și ușor de înțeles, care vă permite să faci cel mai bun pentru pisica ta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit