Intarcarea pui

Înțărcarea este o parte importanta de ingrijire catelus. Fie ca puii sunt ingrijiti de mama lor canin sau sunt orfan ridicate, metoda și momentul înțărcării poate avea efecte pe tot parcursul vieții pe copii. A învăța cum să intarca poate ajuta catelul să dezvolte emoțional și social.

Sincronizarea este totul

Aproximativ 3 săptămâni după naștere, câinele mama începe în mod normal, pentru a se sustrage de pui și descurajează care alăptează. În acest moment, puii de asemenea, începe în mod natural pentru a arăta o scădere a duratei de timp în care o asistentă medicală. Mai mult din timpul lor este petrecut explorarea noua lor lume.

În acest moment, este timpul pentru a incepe sa ofere hrană pentru pui la probă. Chiar daca puii sunt orfan ridicate, începe să ofere produse alimentare în jurul valorii de 3 săptămâni. În acest moment, a crescut de manipulare umană ușoară poate îmbunătăți dezvoltarea fizică și socială catelului, și a le face mai accepta de oameni.

Hrănire

La aproximativ 3 săptămâni, începe să ofere produse alimentare (conserve, semi-umed sau uscat chiar alimente catelus umezit cu apă) la pui. Oferta pui cantități mici de alimente moi într-un vas puțin adânc. Până în acest moment, puii au fost alăpta pentru a obține hrană lor. Acum, ei trebuie să învețe să deschidă gura și musca pentru a obține produse alimentare în gura lor să fie înghițite. Studiu de a face acest lucru duce la unele momente de hrănire murdar. Cățeluși vor merge de obicei și se încadrează în vasul de alimente. Ei pot încerca chiar asistenta pe produsele alimentare, rezultând în unele pui destul de murdar. În cele din urmă, ei învață comportament alimentar normal. Unii oameni vor plasa mâncarea pe o foaie de cookie și puneți-l în cada de baie și lăsați cățeii să învețe. Acest lucru permite curat ușor în sus.Oferta de produse alimentare de mai multe ori pe zi, timp de aproximativ 30 minute la un moment dat. Cand puii nu mai par a fi interesate în produsele alimentare, curățați-le și puneți-le înapoi cu mama lor. În acest timp, se lasă timp mama tot mai departe de copii. Pentru unele mame, va trebui să fie persistente. Unele mame si unii copii nu pot intarca în mod corespunzător. Mamele care nu încep să îndepărtezi puii lor cu vârsta de 4 săptămâni va avea nevoie de ajutor. Intarcarea ar trebui să progreseze lent, pentru a reduce incidența anxietății și a inflamației glandei mamare la mama.

De mai multe ori pe zi, îndepărtați bebelușii 1 până la 2 ore, la un moment dat. Alimentele trebuie oferite doar pentru perioade scurte de timp, dar păstrând copii separat de mama poate încuraja înțărcare naturală. Pe măsură ce vârsta puilor, mai mult timp ar trebui să fie petrecut departe de mama până în cele din urmă, puii sunt pe cont propriu.

Până când puii sunt în jurul valorii de vârsta de 8 săptămâni, acestea ar trebui să fie consumul de alimente solide și nu mai alăptează. La această vârstă fragedă, puii sunt pregătiți pentru noile lor case și viața fără mama lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit