Goldfish ICK

Goldfish Leul Șef
Păstrați Goldfish gratuit de ick.

Goldfish ICK este o boala comuna tratate de crescatorii acestor pesti. Aflați mai multe despre ick și cum să-l trateze.

Despre Goldfish Ick

Ciclu de viață

multifiliis Ichthyophthirius, De asemenea, menționată ca „ick“, „ICH“, sau „pată albă“ este un parazit protozoar comun, care afectează carasi precum și multe alte tipuri de pește. Ick este introdus în mod obișnuit în mediu atunci când noi pești care transportă parazit sunt adăugate la rezervor. Iată cum funcționează ciclul de viață al acestui parazit lui.

Atunci când condițiile sunt corecte, parazit se atașează la un pește gazdă, cuibărește sub scalele și începe efectiv hrănire pe pește. Un chist formulare pe fiecare punct de intrare, iar acest lucru este de obicei primul semn de infestare.

Odată ce chistul a format, acesta scade peștele și alunecă pe fundul rezervorului, unde Ick multiplica parazit în interiorul mediului său încapsulat. Chist în cele din urmă exploziile și un nou lot de paraziți Ick sunt eliberate în rezervor. Ei apoi caută un pește gazdă și întregul ciclu începe din nou.

cauze

Deoarece ICK este atat de comuna, este aproape întotdeauna prezent în orice mediu rezervor. pești sănătoși sunt, de obicei în măsură să lupte împotriva acestor paraziți, dar peștii care trăiesc în condiții de compromis sunt mai predispuse la infestare. Ori de câte ori un peștișor trăiește într-un mediu mai puțin ideale, este supus stresului. Stresul are un efect negativ asupra sistemului imunitar și slăbește capacitatea sa de a lupta impotriva bolii. Următoarele condiții pot stres un pește și să creeze condiții ideale pentru o infestare ick.

  • Calitatea slabă a apei
  • Temperatura apei incorectă
  • Transportul peștișorul auriu (de la crescător la magazin la casa nou)
  • Adăugarea de pește noi la rezervor (care sunt susceptibile de a aduce ick cu ei)
  • supraaglomerarea
  • Poor dieta / necorespunzătoare
  • boală prealabilă sau rănire

SimptomeSemnele unei infestări carasi ick sunt ușor de la fața locului, și este important să-i prindă cât mai repede posibil pentru a salva carasi afectate.

  • ICK apare ca pete mici albe pe corp, branhii și aripioare Goldfish lui. Acestea sunt chisturi care in cele din urma se desprinde, ca parte a procesului de ciclu de viață, și ei sunt semnul cel mai evident de infestare.
  • Peștele pare iritat și va freca corpul împotriva rezervor pentru a încerca să scape de acești dăunători.
  • Pe măsură ce progresează infestarea, starea peștișorul auriu se deterioreaza. cântare și ochii săi devin plictisitoare, iar aripioarele sale devin deteriorate. Va dezvolta dificultăți de respirație și de interese vor pierde, de asemenea, în a mânca. Daca este lasata netratata sau care nu sunt tratate la timp, peștele va muri în cele din urmă.

tratarea Ick

Tratarea Goldfish ICK poate fi un pic mai dificil, deoarece paraziții sunt doar vulnerabili în timpul etapei lor liber-înot. Deci, primul pas este de a ridica temperatura din rezervor, în scopul de a accelera ciclul de viață al paraziților. Goldfish prefera de obicei temperaturi mai scăzute, dar va trebui să ridice temporar temperatura rezervorului de a nu mai mult de 77 sau 78 de grade Fahrenheit timp de aproximativ 48 de ore. Acest lucru va încuraja chisturile să se maturizeze mai repede și rupe deschise. Aceasta eliberează paraziți Ick, cunoscut sub numele de tomites în acest stadiu de dezvoltare, iar acestea sunt vulnerabile la tratament.

Următorul pas este de a adăuga un tratament anti-parazitare la apă. Există diverse produse de pe piață pe care le puteți încerca, dar orice produs care conține malachit verde, singur sau în combinație cu formol, este de obicei cea mai eficientă. Cura rapida de la produse de acvariu și Maracide din Mardel Labs sunt două astfel de tratamente. Maracide, în special, se atașează direct la pește prin microsfere care descompun într-un mod de-a lansat timp pentru a medicate direct pește, dar cele mai multe tratamente ucide ick în mediu și nu tratează în mod direct pește.

Indiferent de tratament vă decideți să utilizați, urmați instrucțiunile de pe produs la scrisoarea pentru a asigura cele mai bune rezultate. Va trebui să eliminați orice cartușe de filtru de carbon din sistemul de filtrare, deoarece acestea vor începe să scoate medicamentul imediat ce adauga la rezervor.

Prognoză pentru un peștișor cu Ick

Este posibil de a vindeca un caz de ick carasi dacă reușești să prinzi infestarea suficient de devreme, deși poate dura un pic de timp pentru animalele de companie să-și recapete sănătatea completă. Goldfish ICK nu trebuie să fie fatală, dar dacă nu pentru a trata infestarea, peștii vor muri în cele din urmă. Deci, face un punct pentru a arunca o privire la carasi la fiecare hrănire, și să ofere un tratament în momentul în care vezi aceste chisturi indicator.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit