Rase de porci de guineea

American cobai
American cobai

Cobaii, cunoscute corect ca cavies, animale de companie fac minunate. Nu numai că au personalitate fermecătoare, dar ele sunt, de asemenea, mult mai puțin predispuse la ciupesc decât animalele de casă mici similare, cum ar fi hamsteri și gerbili. American cavy Breeders Association (ACBA) recunoaște 13 rase distincte din 2016, iar una dintre aceste Cuties doar s-ar putea fura inima ta.

Scurt-haired porci de Guineea

Stemele cobaii cu parul scurt de obicei măsoară un pic mai puțin de un inch lung, astfel încât acestea sunt relativ ușor de întreținut. Trei rase se potrivesc această descriere.

american

Americanul este una dintre cele mai comune rase veți găsi la magazinele de animale de companie. Are o blana scurta, lucioasa, care pune netedă, fără nici un rozete (un vartej de păr pe care fanii spre exterior în toate direcțiile dintr-un punct central). Toate culorile sau combinațiile de culori sunt acceptabile.

Satin american

American Satin este aproape identic cu americanul. Singura diferență este haina are un luciu de satin, care îi conferă o strălucire lucioasă.

Satin american cobai

alb Crested

Crested alb are o blana neteda, matasoasa la fel ca americanul. Diferența este există o singură rozetă albă pe capul acestei rase, care este cunoscut sub numele de „creasta“. Creasta iese in evidenta de culoarea blănii de pe restul corpului.

Long-haired cobai Rase

Stemele rase cu părul lung să crească în mod constant. Acestea nu sunt cele mai simple cobaii pentru incepatori de a îngriji, dar puteți să vă păstrați părul tuns la o lungime rezonabilă, dacă nu intenționați să afișați animalele de companie la concursuri. Șase rase se potrivesc acestei descrieri.

coroniță

Aceasta rasa cobai are o blana lunga, matasoasa, cu o singură rozetă în mijlocul frunții, care este menționată ca o coroniță. Acest Coronet creste lung la fel ca restul de blana, care se încadrează peste ochi în partea din față și amestecarea cu restul haina în spate.

Silkie

Mătăsos au un strat dens, lux, care mătură înapoi de pe frunte si creste destul de mult timp. Ele sunt similare cu cobai Coronet, cu excepția cazului în care nu au o rozetă pe frunte.

Silkie cobai

Silkie Satin

Aceasta rasa este similar cu Silkie. Cu toate acestea, părul are luciu suplimentar, care stabilește toate rasele de tip satin în afară.

peruvian

Peruanii au o blana lunga, matasoasa, care este destul de gros. Parul creste intr-o serie de rozete, care în cele din urmă devin destul de mult timp. Părul cade în cele din urmă deasupra capului în față și spre exterior mătură pe părțile laterale și din spate. Atunci când stratul atinge lungimea sa, este aproape imposibil să-i spun capul din spate.

Peruvian cobai

peruvian Satin

Un peruan Satin este aproape identic cu un peruvian normal. Singura diferență este sclipirea distinct care acoperă întregul strat.

Peruvian Satin Cobai

Texel

Texel are un strat moale, elastic care crește în ringlets. curling Acest lucru se poate face parul arata un pic mai scurt decât alte rase de lungă acoperite, dar puteți trage ușor pe o bucla pentru a descoperi lungimea adevărată. Parul de pe fata este scurt și, treptat, devine mai la partea de sus a capului să se amestece cu restul învelișului peste umeri. Blana pe burta ar trebui să fie, de asemenea, buclat.

Rough-haired porci de Guineea

Unii cobaii au o textură mai rugoasă strat care le diferențiază de rasele matasoasa, dar ele sunt ușor de a avea grijă de. Patru rase se potrivesc acestei descrieri.

abisinianstrat aspru-texturat etiopiana lui crește într-o serie de rozete egal distanțate, care ating, la marginile exterioare pentru a forma crestelor distincte. Cele mai bune exemple ale acestei rase au opt până la zece rozete, precum și orice culoare sau combinație de culori este acceptabilă.

Abisinian cobai

abisinian Satin

Abisinian Satin este similară cu cea etiopiana în aproape fiecare aspect. Singura diferență majoră este haina aceasta rasa are un luciu de satin frumos care sclipește, practic, în lumina soarelui.

Abisinian Satin cobai

Teddy

Teddy are un scurt strat uniform, care este atât de plin și vânos-l măciucă și ar trebui să răsară din nou când executați mâna peste el. Aceasta rasa vine in mai multe culori si combinatii de culori.

Teddy cobai

Teddy Satin

Principala diferență între un Teddy Satin și Teddy este haina Teddy Satin lui poartă un luciu care pare să reflecte lumina.

Caracteristicile comune ale tuturor porci de Guinea Rase

Tipul de Coat este caracteristica principală care stabilește fiecare rasă în afară, dar aproape toți cobaii împărtășesc câteva caracteristici de bază.

Cap

În mod ideal, un porc de Guineea ar trebui să aibă un cap larg și o lățime bună între ochi relativ mari. Atunci când este privit din lateral, trebuie să aibă un „nas roman“, ceea ce înseamnă că forma sa este destul de similar cu litera „C“ Urechile ar trebui să fie în formă de petale de trandafir și ar trebui să se ofili ușor.

Corp

Organismul trebuie să fie de lungime medie pentru toate rasele cu excepția Texel, care ar trebui să aibă un scurt corp, cobby. Atunci când este privit din partea de sus, corpul de toate rasele ar trebui să fie la fel de largă peste umeri, părțile laterale și șoldurile. Imaginați-vă privind în jos, la o cărămidă cu colțuri rotunjite, și veți avea o idee bună a unui cadru adecvat pentru majoritatea raselor.

Atunci când este privit din lateral, topline animalului trebuie curba de la nas până la frunte cu o creștere ușoară deasupra umerilor, care este cunoscut sub numele de coroana. Din acest punct, coroana se îmbină ușor în jos în partea din spate și runde peste șolduri și crupa. Spre deosebire de multe alte animale de companie mici, cobaii nu au cozi.

Fiecare dintre cele două picioare din față ar trebui să aibă patru degete, iar fiecare dintre cele două picioare din spate ar trebui să aibă trei degete.

colorate

Culorile de porc Guineea sunt împărțite în 10 categorii de bază, și rase individuale sunt disponibile în multe, dar nu toate, dintre aceste culori.

  • Albinos: Parul este complet alb, iar cavy are ochii roșii.
  • agouti: Fiecare fir de par are benzi alternative întunecate și luminoase.
  • Brindle: Cavies ale acestui colorant au o întrepătrundere de parul inchis la culoare si o culoare mai deschisă peste trupurile lor întregi. Negru și roșu este un exemplu comun.
  • dalmatin: Aceasta este o combinație a unui strat alb și pete colorate.
  • olandeză: Această variantă are un cap colorat cu o vâlvătaie de culoare albă. Partea din față a corpului este de culoare albă, iar partea din spate a corpului este colorat.
  • Himalaya: Corpul este de culoare albă, cu puncte de culoare de ciocolată sau negru pe urechi, nas și picioare. Aceste puncte pot apărea mai ușor la temperaturi calde si mai inchise la temperaturi scăzute. Ochii sunt de culoare roșie.
  • murg: Aceasta este o combinație de alb și o altă culoare, distribuite uniform pe corp.
  • De sine: Acest termen se referă la orice culoare solidă, inclusiv roșu, negru, maro și multe altele.
  • carapace de broască țestoasă: Aceasta este o combinatie de pete roșii și negre dreptunghiulare distribuite uniform pe corp. Arată aproape ca un model de tablă de șah.
  • Carapace de broască țestoasă și alb: Similar cu carapace de broasca testoasa, această combinație include patch-uri roșu, negru și alb dreptunghiulare care îndeplinesc de-a lungul coloanei vertebrale si burta.

ARBA standard de perfecțiune

Iepurele american Asociația Crescătorilor (ARBA) include standardele oficiale pentru toate rasele 13 cobai / cavy în propria sa publicație, Standard de perfecțiune. Toate standardele de rasa au descrieri detaliate precum și imagini ale cavies spectacol de calitate pentru a merge cu ei.

ARBA standard de perfecțiune

Cartea conține, de asemenea, un glosar de termeni comuni și definițiile lor, care vă vor ajuta să înțelegeți acești termeni ca acestea sunt utilizate în fiecare standard. Dacă credeți că ați putea dori să se ramifica de la proprietar pentru animale de companie la amelioratorului și / sau expozant într-o zi, acest manual este indispensabil.

Atât de multe opțiuni

S-ar putea găsi că este dificil de a alege doar un cobai cu 13 rase și atât de multe tipuri de acoperire și de opțiuni de culoare pentru a alege, dar asta e bine. Aceste animale adorabil sunt, de asemenea creaturi sociale și pot fi ținute în grupuri mici de același sex, în cele mai multe cazuri. Începeți cu unul din rasa ta preferată și apoi ia în considerare obținerea unui prieten pentru a menține compania dvs. pentru animalele de companie. poznele lor jucăușe va ține cu siguranță vă distra.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit