Iepure Chinchilla gigant

gigant iepure chinchilla

Marele adorabili gigant Chinchilla este una dintre cele trei rase de iepure Chinchilla, care este acceptat de către Arba (Asociația Crescătorilor de iepure american.) Toate cele trei rase face animale de companie de familie mare, dar Chinchilla gigant, în special, dacă sunt manipulate cu grijă, poate deveni un calm membru, bine adaptati oricarei menajerie de familie.

În cazul rasei Provenit

Argintiu iepure Chinchilla a fost crescut inițial în Franța pentru carne și blană și a fost introdus în Statele Unite în 1919. De-a lungul următorii câțiva ani, au fost trase linii distincte între Chinchilla standard (cea mai mică dintre cele trei), americanul sau categoria grea Chinchilla, și iepure gigant chinchilla. Toate cele trei sunt rase sunt rezistente si indesat, dar dimensiunile lor variază foarte mult. Cea mai mare parte a inconfundabilă gigant Chinchilla a apărut din încrucișarea între chinchilla și Uriașul Flamand în eforturile timpurii de a produce un iepure mare pentru carne.

Aspect

Potrivit Asociației Rabbit gigant Chinchilla:

  • Complet de dolari cultivate ar trebui să cântărească cel puțin 12 de lire sterline, cu femele (nu) o greutate de aproximativ 1 la 2 lire sterline mai greu decât bărbații (Bucks). Bebelușii cresc rapid, și de timp un gigant chinchilla se apropie de maturitate, nu exista nici o îndoială prezența ei într-o cameră.
  • Acestea ar trebui să aibă drept, urechile ridicate.
  • Acestea ar trebui să aibă picioare puternice și picioare.
  • Acestea ar trebui să aibă un underbelly moale alb. Blana de top argintiu ar trebui să arate inele distincte, atunci când este ridicat în sus (sau petted înapoi), deoarece fiecare arbore de păr conține cinci benzi distincte de culoare într-un model de albastru, perla, negru, alb și negru.

Temperament

Giant Chinchilla are o reputație specială ca adorabilă laic despre, un om comod, care nu are nevoie de mult exercițiu, doar un loc confortabil pentru camera de zi și o mulțime de dragoste și atenție. Sinsila gigant le place să fie manipulate în cazul în care acestea sunt socializati ușor de la o vârstă fragedă.

Sinsila gigant poate fi foarte îmblânzit, iar femelele fac iubitoare, mame atent, dar nu se așteaptă un iepure să fie la fel de ieșire ca un câine sau o pisică, și asigurați-vă că iepurele poate face o evadare ușor de poking și mâinile prodding de puțin copii. Unii experti recomanda rasa gigant Sinsila pentru gospodăriile populației adulte sau cei cu copii cu vârsta de peste zece ani.

grooming NevoiScurt, drept, blana moale a chinchilla nu are nevoie de mult îngrijire regulată. Firele de păr sunt dense, dar gigant Sinsila nu vărsat mult mai mult decât orice alt animal de companie casa. Este important de remarcat faptul că de obicei nu este necesar să se scalde un iepure, și poate fi periculos pentru animale, deoarece acesta poate fi ușor stresat sau rănit în timpul procesului.

Pentru a păstra animalele de companie în stare bună:

  • Pornește o perie moale, peste haina iepurelui la fiecare câteva zile pentru a controla excesul de păr și să păstreze o socializat.
  • Păstrați-vă unghiile iepurelui tăiate.
  • Stai cu ochii pe indicatori generali de sănătate, cum ar fi obiceiurile de auto-îngrijirea și interesul pentru produsele alimentare. haina iepurelui ar trebui să fie întotdeauna moale și lucioasă, ochii ei ar trebui să fie luminos. Capul ei, în timp ce se înclină în jos în mod natural în loc de erect în picioare, ar trebui să fie în continuare de alertă. Nasul ei nu ar trebui să ruleze, iar urechile ei nu ar trebui să se ofili.

Probleme de sanatate

iepuri gigant Chinchilla sunt rezistente si, in general rezistente la boli. Ei pot trăi până la 8 sau 9 ani, dacă este îngrijită corespunzător. Acest lucru înseamnă multă apă curată și un regim alimentar variat, care include fân, pelete, si verdeturi proaspete ocazionale. Asigurați-vă că iepurele are o mulțime de cuști SPACE- ar trebui să fie în mod ideal, cel puțin șase picioare lungi pentru complete Sinsila gigant cultivate. Să acorde o atenție aproape de safety- în timp ce acestea nu sunt la fel de vulnerabile la accidente casnice ca iepurii mai mici, ele pot obține în continuare în necazuri. Încercați să-iepure dovada casa ta înainte de a lăsa gigantici chinchilla rătăcească liber.

Alegerea unui iepure ca un animal de companie

Înainte de a alege un iepure ca un animal de companie de familie, este o idee bună să ia în considerare istoria rasei, temperamentul său tipic, precum și orice îngrijire și sănătate nevoi speciale pe care ar putea fi necesar să se ia în considerare. La fel ca și câinii și pisicile, iepurii sunt puternic influențate de genetica. Rasa ales poate afecta totul despre animalele de companie nou, de la nevoile nutriționale la speranța de viață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit