Ceea ce face șopârle bune animale de companie?

Gecko Leopard

Soparlele pot face animale de companie interesante, dar cu atât de multe specii disponibile, poate fi dificil de a alege care unul va fi potrivit pentru tine. Unele dintre șopârlele cele mai bine cunoscute, cum ar fi iguane, sunt alegeri proaste pentru majoritatea proprietarilor de animale de companie. Cu toate acestea, alegerea soparla dreapta va asigura că și animalele de companie sunt fericit pentru mulți ani de acum încolo.

Leopard Gecko (eublepharis macularius)

Aceste soparle mici se potrivesc în mână, chiar și atunci când pe deplin dezvoltat, si sunt una dintre cele mai populare animale de companie șopârlă pentru începători. Ei fac animale de companie bune din cauza conduitei lor blând, ușurința de îngrijire, precum și disponibilitatea unei multitudini de culori interesante și modele.

Dimensiunea și Culori

Conform Nature and Science Lake Straniu, un Gecko normal de leopard este galben sau lavanda cu maro la pete negre, formând modelul care a condus la această specie fiind numit după pisica pestriță. Prin creșterea în captivitate, un număr foarte mare de variante de culori sunt disponibile. Potrivit herpetologi la VMSherp.com, unele dintre aceste modele includ galben, de mare, pastel, galben, fara modele, albinos, mandarină, Eclipse, gigant, Mack zăpadă, enigmă, hipo, morcov-coadă, morcov-cap, și multe altele. Gecko Leopard au gheare scurte și o coadă de grăsime care se pot rupe dacă soparla se simte amenințat.

Obiceiuri și Locuinței

Gecko Leopard sunt nocturne si sunt native deserturile Afganistan, Pakistan, Iran, Irak și vestul Indiei. Ei tolerează manipularea și chiar și atunci când a provocat, rareori musca. Fișa de îngrijire Petco pentru gecko leopard prezintă cerințele lor generale de locuințe. Un leopard gecko se poate încadra într-un acvariu de sticlă la 10 la 20 de litri. Acest lucru poate fi căptușită cu granule pe bază de lucernă sau nisip de calciu, cu toate acestea unele Gecko va ingera substrat. Un strat de prosoape de hârtie sau un repti-covor este o alternativă mai sigură.

Două Gecko de sex masculin nu ar trebui să fie păstrate împreună, dar grupurile de un singur mai multe femei de sex masculin și unul sau sunt, de obicei compatibile. Potrivit entuziast Herp și ameliorator Steve Sykes, Gecko leopard nevoie de un mediu cald, cu un interval de temperatură de 78-88 ° F și o zonă pelerin de 90 până la 95 ° F. Aproximativ 10 până la 12 ore de lumină sunt recomandate, dar acest lucru nu trebuie să fie o sursă de UV, la fel ca multe reptile.

Dieta și cerințele nutriționale

Gecko Leopard sunt insectivores și sunt, de obicei hrănite un amestec de greieri și mealworms. Potrivit Urban Gecko, Gecko leopard minori ar trebui să fie hrăniți în fiecare zi, în timp ce adulții nevoie de mâncare de trei ori pe săptămână. Alte surse de alimentare, cum ar fi, viermi de mătase waxworms sau șoareci Pinkie, pot fi hrănite ocazional. Toate insectele ar trebui să fie prăfuită cu o pulbere de calciu sau vitamina sau cu verdeață proaspătă, câine de înaltă calitate sau mâncare pentru pisici, sau un amestec comercial încărcat-intestinal. Apa proaspătă trebuie să fie întotdeauna disponibile.

Dragons Bearded (vitticeps Pogona)

dragoni Bearded sunt șopârle mijlocii, care sunt rezistente și ușor de întreținut. Ei fac animale de companie mare, deoarece acestea tolerează predarea de zi cu zi, rareori arată orice agresiune față de oameni, și chiar să devină afectuos cu proprietarii lor.

Dimensiunea și Culori

dragoni Bearded crească pentru a fi de 13 la 24 cm în lungime. Aceasta specie este originar din regiunile centrale ale Australiei, care locuiesc deserturi, savane sau Woodlands. dragoni Bearded sunt plictisitoare maro la cafeniu, uneori cu reflexe roșii sau aur. Corpurile lor sunt aplatizate, iar numele lor vine de la Ruff de piroane găsite în jurul gâtului lor.

Obiceiuri și Locuinței

Cerințele de locuințe pentru dragoni bărboși sunt similare cu cele pentru gecko leopard, cu excepția faptului că este nevoie de o cantitate mai mare de spațiu. Potrivit Sheet Petco de îngrijire, dragoni de sex masculin nu ar trebui să fie ținute împreună. Temperatura trebuie sa varieze de la 70 ° F la un hot spot de 100 ° F. dragoni Bearded ar trebui să fie stropite cu apă de zi cu zi, și poate fi scăldate de câteva ori pe săptămână. Potrivit Herp entuziast Ieremia „Podunk“ Jaeger, dragoni bărbos necesită iluminare cu spectru complet timp de 12 până la 14 ore pe zi. lumina UVB este esențială pentru metabolismul lor.

Dieta și cerințele nutriționale

Animal Planet constată că dragoni bărboși sunt omnivori, si recomanda o dieta de greieri, viermi, șoareci Pinky, frunze verzi și suc de fructe. dragoni pentru copii ar trebui să fie hrănite insecte în fiecare zi, în timp ce adulții ar trebui să fie hrăniți de două până la trei ori pe săptămână. De asemenea, puteți oferi salata verde amestecat cu bucăți mici de morcov sau de cartofi dulci. Fiecare masa trebuie sa fie pudrate cu un supliment de multivitamine sau minerale.

Crested Gecko (ciliatus Correlophus)

Potrivit Park Zoo Forest, această specie de Gecko a fost considerat a fi dispărut până când a fost redescoperit în 1994. Datorită reproducere în captivitate, aceste soparle unice sunt acum abundente de la magazinele de animale de companie și crescători. Ei fac animale de companie mare, deoarece acestea pot fi păstrate la temperatura camerei și au un aspect frapant și modele de culoare multiple.

Dimensiunea și Culori

Potrivit Reptile Magazine, Gecko crestate sunt șopârle mici și ajunge la patru la opt centimetri în lungime, masculii fiind mai mare. Ele sunt native Noua Caledonie, un grup de insule din Pacificul de Sud. Gecko Crested au fost, de asemenea, numit gecko genelor, după proiecții de-volan gene ca peste ochii lor și de-a lungul laturile lor. Conform cărții Crested Gecko și Rude: Reptile și Ghidul Amfibienilor Keeper lui, fiecare deget de la picior de Gecko crestate, precum și partea inferioară a cozii, este acoperit cu fire de par mici, numite mustatile. Acestea le permit suprafețe netede prindere și urcare.

Obiceiuri și Locuinței

Gecko Crested nevoie de un acvariu inalt umplut cu ramuri pentru alpinism, dar, de asemenea, cu numeroase locuri ascund. Cușca trebuie să fie aburite pentru a menține umiditatea la mai mult de 50 la suta. Gecko Crested poate fi păstrată la temperatura camerei și pot tolera fluctuații de temperatură blânde. Evitați de căldură sau frig. Partea de jos a acvariului trebuie acoperit cu un substrat natural, cum ar fi fibra de nucă de cocos, mușchi sphagnum înmuiată sau scoarță. lumina UVB nu este necesară pentru această specie.

Dieta și cerințele nutriționale

Similar cu alte soparle, Gecko crestate mânca insecte cum ar fi greieri, mealworms și waxworms. IP Reptile constată că, de asemenea, le puteți hrăni alimente pentru copii și fructe copți în exces. Un supliment de calciu și o pulbere de multivitamine trebuie prăfuire alimentul cu alte specii.

Blue-lambă șopârle (Tiliqua spp.)

șopârle Blue-lambă sunt soparle medii, ajungând la 18 la 24 cm în lungime. Potrivit Herp entuziast Zach Griffith, șopârle-lambă albastru face animale de companie mare, deoarece acestea sunt inteligente, tolerează manipulare, și să trăiască mai mult decât majoritatea șopârlelor, potențial de până la 30 de ani în captivitate.

Dimensiunea și Culori

șopârle Blue-lambă sunt native Australia și Indonezia de Est. Ele sunt diurn cu un corp plat și picioare scurte și coadă. scalele lor sunt argintiu-gri la maro, iar acestea sunt marcate cu benzi maro peste corpul si coada lor. Tiliqua devine numele său de distinctiv limba, albastru gros.

Obiceiuri și LocuințeiPat albastru-lambă șopârle poate începe într-un acvariu de 20 de litri. Pe măsură ce cresc, reptilelor Revista recomandă o incintă mai mare cu cel puțin un 36 cu 18 inch amprentă. Blue-limbi trebuie să fie păstrate separat pentru început îngrijitor Herp, iar masculii nu ar trebui să fie adăpostite împreună. Temperatura trebuie sa varieze 75 - 82 ° F la capătul rece al incintei, într-o zonă pelerin de 90 până la 100 ° F. Aliniați partea de jos a coliviei cu scoarță, mulci, sau hârtie reciclată. Structuri pentru alpinism nu sunt necesare. Se recomandă o sursă de lumină UVB.

Dieta și cerințele nutriționale

Sonora veterinare Grupa recomandă hrănirea cu o varietate de plante, proteine ​​animale, insecte pentru șopârle blue-lambă. Aceste soparle sunt omnivori. Mealworms, waxworms, greieri, șoareci rozaliu, salata verde, conținut scăzut de grăsime semiuscată mâncare pentru pisici și legume amestecate congelate sunt exemple de elemente dietetice adecvate. Greieri și mealworms ar trebui să fie încărcate cu intestin înainte de timp.

Green Anoles (Anolis carolinensis)

De asemenea, cunoscut sub numele de Carolina anole sau cameleonul american, aceste soparle sunt mici și rapid. Ei nu, de obicei, se adapteze de a fi manipulate, dar face animale de companie bune, deoarece acestea schimba culorile și sunt active și interesante.

Dimensiunea și Culori

Anoles sunt mici, atingând doar cinci la opt inch, atunci când pe deplin dezvoltat, în conformitate cu Reptile Magazine. Corpurile lor sunt subțiri, și se pot schimba culorile de la maro la diferite nuanțe de verde, în funcție de temperatura, stres, și de alți factori de mediu și de comportament.

Obiceiuri și Locuinței

Potrivit The Lizard Lounge, anoles pot fi păstrate într-un acvariu de sticlă la o temperatură de zi variind de 77 - 86 ° F. Acest lucru poate scădea la 65 ° F timp de noapte. Anoles necesită 12 până la 14 ore de lumină, precum și o sursă de lumină UVB. Partea inferioară a incintei poate fi acoperită cu Sphagnum umed sau mușchi de turbă, sau un strat de sol potting acoperit cu coaja mulci. Ca și în multe șopârle, Medicii Foster si Smith recomanda ca doi masculi să nu fie ținute împreună. ar trebui să fie furnizate bastoane și alte structuri de cățărare. Mist incintei de două până la trei ori pe zi.

Dieta și cerințele nutriționale

anoles verde mânca insecte și pot fi menținute pe greieri, gândaci de bucătărie mici, muște, waxworms, muste de fructe, și alte insecte mici. Evitați bug-uri de cartofi, bug-uri pilula, și gândaci. Toate produsele alimentare ar trebui să fie sau prăfuite cu calciu sau vitamina pudră încărcată-intestinal. Anoles bea picăturile de apă de pe frunze în mediul lor.

Africa Fat-tailed Gecko (hemitheconyx caudicinctus)

Gecko cu coada de grăsime sunt strâns legate de gecko leopard, dar sunt originar din Africa de Vest. Ei fac animale de companie bune pentru că au dispoziții docile și miște mai încet atunci când este manipulat.

Dimensiunea și Culori

Gecko africane cu coada de grăsime sunt modelate cu benzi cafenii si maro, iar unele au o dungă albă care trece pe lungimea corpului lor. Gecko cu coada-Fat creste pana la o dimensiune adult de opt până la paisprezece inch, cu o forma corpului general, similar cu cel al Gecko leopard. Unele variante de culoare sunt disponibile, dar nu în măsura Gecko leopard.

Obiceiuri și Locuinței

Gecko cu coada-Fat pot fi adăpostite la 80 până la 90 ° F într-un acvariu mic sau terariu. Această specie nu urca foarte mult, astfel încât înălțimea incintei nu este un motiv de îngrijorare. Umiditatea trebuie menținută la 50 la 70 procente, iar substratul trebuie să fie ceva ce reține umezeala, cum ar fi un amestec de coji de cacao, mușchi de turbă, și un pic de nisip. Gecko africane cu coadă de grăsime va vizuină în acest substrat umezit.

Gecko cu coada grăsime sunt nocturne. Ei nu au nevoie de o lumina UVB, și chiar ar trebui să fie păstrate în afara soare direct. Aceste Gecko, în general, nu fac mișcări rapide, și pot fi mai potrivite pentru copii să se ocupe.

Dieta și cerințele nutriționale

Gecko cu coada de grăsime poate fi alimentat la fel ca Gecko leopard. Dieta lor ar trebui să constea din mealworms, viermii de mătase, greieri sau lăcuste. Toate produsele alimentare ar trebui să fie prăfuită cu o pulbere de calciu sau vitamina. Pat Gecko cu coada de grăsime ar trebui să fie hrăniți în fiecare zi, iar adulții pot mânca de două până la trei ori pe săptămână.

Argentina alb-negru Tegu (tupinambis merianae)

Argentinian negru și alb Tegu este nativ pentru pădurile tropicale și savanele din America de Sud. Ei fac animale de companie bune din cauza inteligenței lor ridicat și temperament bun, în unele cazuri, chiar și căuta o atenție umană sau se atașează de proprietarii lor.

Dimensiunea și Culori

Cel mai important lucru să știți despre tegus este că acestea cresc rapid si ajunge la patru la cinci picioare în lungime. Acestea sunt șopârle mari. Potrivit World Wild Branson, The tegu alb-negru este model cu dungi alb-negru și are un aspect cu margele pentru pielea.

Obiceiuri și Locuinței

Un tegu copil poate începe într-un acvariu de 40 de litri. Cu toate acestea, în momentul în care șopârlă ajunge la un an de varsta, acesta va avea nevoie de o cușcă construit la comandă. Acest lucru ar trebui să fie de cel puțin șase de trei picioare în dimensiune, cu o înălțime de trei până la patru picioare. Incinta trebuie să fie rece (75 la 85 ° F) la un capăt, cu o suprafata pelerin de 95 până la 110 ° F pe partea opusă. Există mai multe tipuri de lenjerie de pat mulci disponibile pentru a acoperi partea de jos a incintei. Este necesară o sursă de lumină UVB sau lumina naturală a soarelui.

Dieta și cerințele nutriționale

Tegus sunt șopârle carnivori, dar poate mânca, de asemenea, un pic de fructe. Tegus trebuie hrănite o varietate de elemente din carne, inclusiv șoareci congelate, decongelate sau șobolani, curcan, pipotă de pui sau pește. tegus mai mici se vor bucura de insecte, cum ar fi greieri, super-viermi, mealworms sau gândaci. Cantități mici de fructe, papaya, mango, pere, mere sau pot fi hrănite. Un supliment de calciu sau vitamina ar trebui să fie utilizate pentru praf insectele.

Soparlele pot face mari animale de companie

Soparlele sunt animale de companie fascinante si frumoase. Cu atât de multe specii de a alege, ar trebui să fie ușor de a găsi o șopârlă care va face un animal de companie bun pentru nevoile oricui.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit