Sarcina și sarcini false la câini

Descărcarea de gestiune târziu în timpul sarcinii

Întrebare: DR MikeThismessage este de a vedea dacă mă puteți ajuta în timpul sarcinii câinele meu, ea este în timpul sarcinii 51 zile ei, și ea este foarte slabă, tot ce face este deversări havingcertain care arata ca urina. Eu sunt în prezent trăiesc inPuerto Rico și nu există nici un veterinar aproape în zona mea. Ce ar putea behappening cu ea? Sunt îngrijorat, cum aș putea să o ajute în această etapă? Vă rog să mă ajute! Multumesc Jose dvs. pe baza

Răspuns: Jose-Dacă descărcarea vaginală nu are miros (sau un miros foarte slab) poate benormal. Nu este prea neobișnuit pentru a vedea evacuările în ultimele două sarcinii weeksof. Ar fi în continuare cel mai bine pentru a avea un control veterinar pentru a fi surethat totul merge OK, though.If descărcarea are nici un miros semnificativ atunci este posibil ca infectia auterine este prezent. Aceasta este o problemă gravă și reallyrequires ajutorul unui medic veterinar, cum ar fi cel mai bine să surgicallyremove uterului, în acest caz, sau pentru a trata cu medicamente care causestrong contracțiilor uterine (prostaglandine) și antibiotice la thesame timp. Dacă acesta este cazul, este necesar să se facă o excursie la Thevet, chiar dacă este dificil de a face so.It ar fi o idee bună pentru a comuta la un aliment catelus treptat peste thecourse de două sau trei zile, la acest moment, în sarcinii. Puppy foodsare mai mare in calorii si proteine, ambele din care mama are nevoie de tohelp menține pui.,

recomandări dietetice și suplimente

Întrebare: Bună Dr. Mike, ar această enzimă, sau lipsa acestora, au nici un efect asupra sarcinii andwhelping? Se pare ca, eventual, este lipsit de valoare. Câinii mei nu tendto au probleme gastro-intestinale. Le-am hrăni o dieta de natural ChoiceLamb Rice Dry Dog Food de Nutro și Pedigree alimente conservate. Am havebeen amestecarea versiunile obișnuite și lite ale acestui alimente uscate 50 / 50because am fost „a spus“ că prea multe proteine ​​cauzeaza whelpingproblems. Aceasta este o nouă revelație pentru mine și pot fi unfounded.I au observat, de asemenea, că câinii mei par să aibă mai mult gaz, deoarece am havestarted Prozyme! Nu este o experiență plăcută atunci când aveți 15+ câini (chiar dacă acestea sunt mici). Ar face nici un sens? Mandy

Răspuns: Mandy-Nu cred că Prozyme (tm) este probabil să fie de ajutor sau dăunătoare, în timpul sarcinii. Nu ar suplimenta cu ea strict dintr-un coststandpoint, din moment ce eu nu cred că există nici un beneficiu pentru costul. Ican`t amintesc cineva menționând că câinii lor a crescut flatulenceor eructatii atunci când am fost am folosit în trecut, dar nu am folosit ITIN oricare dintre câinii mei, așa că nu pot raporta nimic de la personalexperience și oamenii s-ar putea să nu mai vorbim că un fel de efect me.I cred că aceasta este potențial o greșeală gravă de a avea o gravidă dogeating o dieta cu fibra a crescut și a scăzut densitate calorică (tipic de cele mai multe „lite“ alimente, dar eu nu știu contentof nutrițional Nutro, în special) , chiar și jumătate din baza dietetice. Almostuniversally printre nutriționiști veterinare de vedere este că shouldbe încercarea de exact tipul opus de dieta - infiber relativ scăzută, mai mare în conținutul de proteine ​​și mai mare în timpul sarcinii density.During termice cerințele de proteine ​​ale creșterii catea alittle mai puțin de 20% față de cerinţe de proteine, atunci când ea este notpregnant. Târziu în timpul sarcinii (după a cincea în săptămâna a șasea), The energydensity devine o problemă reală, deoarece puii încep să ocupe un spațiu lotof și este mai greu pentru cățeaua să mănânce suficient pentru a theenergy și cerințele de proteine ​​întâlni cu excepția cazului în care produsul alimentar a crescut proteinand calorii a crescut, astfel încât ea nu trebuie să mănânce un aliment mare volumeof pentru a satisface aceste nevoi.

Acesta este un rezumat al cerințelor dietetice în timpul sarcinii, pentru câini, care sunt, în general convenite:

1) Dieta alimentată în timpul sarcinii ar trebui să fie foarte digerabil, composedof bune surse de proteine ​​de calitate și a surselor de energie ușor disponibile.

2) Este, probabil, cel mai bine pentru a începe o dietă tip de creștere / lactației (un puppyfood, sau un aliment etichetat pentru gestație / lactație), la începutul theheat perioade, astfel încât orice diaree, vărsături, sau alte symptomsassociated cu modificări dietetice au loc înainte de cățea este actuallypregnant. Aceasta este opțională - unii oameni recomandăm să faceți changeafter a cincea până în săptămâna a șasea (pe parcursul a câteva zile tominimize probleme cu schimbarile de dieta).

3) Nu crește aportul caloric până la a cincea până săptămâna a șasea ofthe sarcinii (acest lucru este în cazul în care cunoașterea dimensiunea este de ajutor gunoi, deoarece thefifth saptamana este mai bine pentru puii mari iar al șaselea este mai bine forsmaller litri).

4) Furnizarea de mai multe mese mici pe zi în ultimele 3 săptămâni ofpregnancy deoarece cele mai multe cățele nu pot stoca mese mari în acest timp dueto spațiul ocupat de pui.

5) Din 5 până în săptămâna a 6-a sarcinii până pui aredelivered cantitatea de alimente trebuie crescută treptat, astfel încât thebitch mănâncă 25 până la 50% mai mult (1,25 până la 1,5 x normal) la momentul thepuppies sunt livrate.

6) Femelele gestante nu ar trebui să câștige mai mult de 15 până la 25% față de greutatea lor normalbody in timpul sarcinii. S-ar putea dori să cântărească barajele dumneavoastră afterthey livra, la fel de bine --- aceasta este o modalitate de verificare pentru a vedea dacă areachieving controlul greutății. Ele nu ar trebui să cântărească mai mult de 10% overtheir greutate corporala normala dupa livrarea pui.

7) Nu supliment de calciu. Suplimentarea cu vitamine nu ar trebui să fie necesară atunci când hrănirea cu o dietă comercială bună calitate.

Odată ce sunt livrate de pui:

1) Stai cu dieta de creștere / lactație până când puii sunt înțărcați.

2) Se așteaptă să se hrănească 2 la 3X cantitatea normală de hrană atunci când puppiesare 2 până la vârsta de 4 săptămâni (lactație de vârf) - hrănire isacceptable alegere liberă în timpul alăptării, dacă aceasta ajută la îndeplinirea acestui obiectiv, mese otherwiseseveral o zi va fi probabil necesară. 3) După puii sunt vârsta de 4 săptămâni (5 poate pentru o foarte biglitter), ingestia de alimente ar trebui să fie conic înapoi la niveluri normale. Itcan fi de ajutor în reducerea producției de lapte pentru a reține alimente daybefore puii sunt înțărcați.

Sper că această informație este de ajutor.,

C-sectiuni - posibile probleme

Întrebare: Bună Dr. Richards, sper că mă poți ajuta și să dea unele îndrumări. Reproduc Cavalier Spaniel KingCharles și au făcut acest lucru de peste 12 ani. Cel mai recent noneof cățelele mele sunt în mod normal, livrarea de pui la domiciliu. Am avut 5c-secțiuni într-un rând, mai ales din cauza inerției uterine. Există oricum tocounteract această tendință? Îmi place veterinarul meu și el este un chirurg excelent. C-sectiuni sunt quickand toate cățeluși și mamele mele sunt bine. Cu toate acestea, mi place să pun thebitches prin asta. Nu a fost întotdeauna în acest fel pentru mine. veterinarul meu ma hastold lucruri de genul „este în linia ta“, „este o problemă withCavaliers“, „câinii sunt rasfatati“. Acestea nu par ca motive probablemedical pentru mine. După toți acești câini sunt decendents de bitchesthat nu au toate au c-sections.Is ceva ce pot face cu dieta, suplimente, exercitii fizice, etc thatcould ajuta corecta acest lucru? Am auzit că excesul de proteine ​​poate fi aproblem. Am auzit, de asemenea, că diverse mărci de mâncare pentru câini pot causewhelping probleme. Mi-ar aprecia cu adevărat de ajutor. Am un bitchdue în aproximativ două săptămâni, care a livrat in mod natural una de aproximativ 3 yearsago. Dar a trebuit să aibă un c-secțiune ultima așternut pentru că ea doar taci down.HELP! Mandy

Răspuns: Mandy-Există o mulțime de posibile probleme. Sunt presupunând că multe dintre themwon`t se aplică pentru tine sau câini datorită experienței cu breedingdogs, dar am de gând să listă cât mai multe mă pot gândi, doar în cazul în Imanage pentru a atinge pe ceva de ajutor. În cazul în care acest lucru continuă să fie un problemfor acolo sunt specialiști de reproducere în medicina veterinară (theriogenologists) și poate fi în valoare de lucru cu una pentru a vedea dacă theproblem poate fi probleme resolved.Nutritional pot juca un rol în dezvoltarea unor probleme de inerție uterină în timpul livrării puppies.Supplementing de calciu și, eventual, vitamina D în timpul sarcinii islikely pentru a duce la probleme. Acest lucru pare să ruleze împotriva logicii, deoarece puii thedeveloping nevoie de calciu. Ceea ce pare să se întâmple, deși de calciu, este thatsupplemented este utilizat de preferință de către corpul tarfei, pentru că este ușor disponibil. Deci, ea nu menține mecanismele normale calciumregulatory în eficiență maximă. Atunci când este timpul todeliver pui și produc lapte, ea nu poate satisface largeincrease bruscă a cererii de calciu, deoarece ea a fost bazându-se pe calciu thesupplemented. Este posibil de a testa cu exactitate de calciu levelsusing unele instrumente de laborator, care sunt rezonabile pentru veterinarypractices să cumpere, cum ar fi aparatul ISTAT. În cazul în care medicul veterinar are thecapability de masurare de calciu poate fi posibil să se determine deficienta ifcalcium contribuie problema. Administrarea cunoștințelor calciumwithout a nivelurilor de calciu este o abordare mai periculoasă situație tothe. Există un gel de calciu oral (Calsorb Rx), care issupposed să fie absorbite destul de repede și poate fi mai puțin probabil să causeproblems cu excesul de calciu (care includ oprirea inimii).

cățelele excesul de greutate au mai multe probleme cu livrare pui. Prin urmare, itis cel mai bine pentru a evita reproducție cățelele supraponderali. Acesta este un problemsometimes, dar creșterea în greutate în timpul sarcinii este de asemenea, o problemă attimes și în câteva cazuri, puii castiga in greutate mai mult decat shouldas se dezvolta, chiar dacă femela nu, chiar dacă ea este beingoverfed în timpul sarcinii. O cățea care a fost la greutatea ideala la thetime de reproducție ar trebui să aibă o creștere în greutate de aproximativ 15 până la 25% în momentul de pui sunt livrate. Începând pentru a alimenta foodprior suplimentare la 5 sau 6 săptămâni de sarcină este, probabil, curvele causeof primare și / sau puii lor câștigă prea mult duringpregnancy greutate.

cățelele subponderali pot avea probleme în a avea căței dar usuallyhave să fie sever subponderali, sau subponderali din cauza unei metabolicproblem, pentru ca acest lucru să ducă la probleme.

Dacă excesiv de proteine ​​este o problema nu pot găsi aceste informații în textele thenutritional pe care le am. Nu mă îndoiesc că unele mărci de dogfood contribuie la probleme - mai ales fătare branduri care sunt Lowin de calorii în ceea ce privește conținutul lor de calciu, ceea ce duce la excessiveintake de calciu pentru a satisface necesarul caloric. Un bun de energie pentru a calciumratio este motivul principal de a folosi un aliment făcute special pentru creștere, sarcina și alăptarea.

A existat o mulțime de sfaturi diferite publicate despre cele mai bune nevoile dietetice abordare wayto in timpul sarcinii. O abordare care pare tomake sens este de a comuta cățeaua la creșterea / lactației de alimente cât mai curând ASIT este evident că se întâmplă în căldură, luând câteva zile pentru a face thetransition. Apoi, hrana pentru animale ei dieta de creștere / lactație, fără creșterea aportului incaloric până la a cincea sau a șasea săptămână a sarcinii. Fromthis punct, crește treptat ingestia de alimente, până când ea este eatingabout 1,25 la 1,5x normale la gestație. Avantajul acestui approachis că orice probleme cu tranziția de alimente au loc înainte ca ea este bred.It este, probabil, acceptabilă doar să aștepte până la a cincea săptămână ofpregnancy, treptat, trecerea la o creștere / dieta de lactație și thenslowing consumul de calorii creștere așa cum a recomandat de mai sus - dar în cazul în care thetransition provoacă diaree sau voma va avea loc atunci când ea ispregnant, care poate fi o problemă. Nu sunt de acord cu cei care spun tostick cu mâncare pentru câini regulate și doar crește sumele. Cred că thatit este prea greu pentru cățeaua pentru a obține calorii adecvate, fără a lua calciu inexcessive folosind această abordare. Târziu în timpul sarcinii este oftennecessary pentru a da un număr de mese mici pe zi, mai degrabă decât una sau twomeals, deoarece nu există mult loc pentru produse alimentare într-un abdomen ofpuppies plin, mese atât de mici date frecvent devin importante.

O altă problemă comună este faptul că nu a știu gestationinformation exacte. O modalitate buna de a descoperi cu exactitate data fordelivery propriu-zis este de a ști când vârful de progesteron a avut loc în timpul heatperiod. Dacă progrestone se măsoară zilnic perioada cea mai fertila isusually în jurul nivelului după 48 oră de progesteron creste peste 5 nanograme. Cu toate acestea, de obicei, itis imposibil să se măsoare progesteron pe zi, astfel încât cei mai mulți oameni doit la fiecare 2 până la 3 zile după primele 5 până la 7 zile de la debutul perioadei theheat. Folosind acest sistem, este încă posibil să vină foarte closeto o dată de naștere exacte, care ar trebui să fie 65 la 66 de zile după naștere se produce theprogesterone. Miscalculating așteptată dată de livrare andreacting la contracții de muncă false cu siguranta apare si poate duce tounnecessary cezarienei. Dacă informațiile progesteron isn`tavailable, cele mai multe târfe va intra în travaliu înainte de ziua a 70-afterthe prima zi ea ar sta pentru reproducere.

Imposibilitatea de a recunoaște în mod adecvat etapele de muncă, uneori conduce toproblems de interpretare dacă inerție uterină are loc, de asemenea.

Etapa I de muncă are loc după nivelul de progesteron scade la mai puțin than2 ng / ml, de obicei însoțită de o scădere a temperaturii la 99 degreesFahrenheit, sau mai puțin. Temperatura recuperari destul de repede, asa ca isrecommended ca temperatura corpului să fie măsurat cel puțin de două ori pe zi thelast saptamana de sarcina pentru a încerca să prindă această scădere (sau pentru a măsura nivelurile de theprogesterone dacă se dorește). Munca ar trebui să înceapă în termen de 24 de ore ofthe scădere a temperaturii. Etapa I de muncă constă în comportamentul cuibărire, contracții uterine care nu sunt vizibile (dar poate fi palpat în mostcases), gâfâind, neliniște și de multe ori o scădere a apetitului. Thisstage, de obicei, nu durează mai mult de 24 de ore.

Etapa a II-a muncii este perioada de contracții dure care apar în urma unei puppyis în poziția de a fi născut și femela lucrează din greu pentru a livra thepuppy. Contracțiile implică, de obicei, o mulțime de efort pentru a corpului afară de aceasta contracții uterine, astfel încât acestea sunt, de obicei evidente la thistime. Etapa a II-a muncii nu trebuie să dureze mai mult de o oră, fără a fi livrate apuppy. Etapa a II-a muncii se repetă de fiecare dată când un catelus isdelivered.

Etapa a III a muncii este perioada cuprinsă între pui și după ultimul catelus, atunci când există unele odihnă, dar membranele fetale sunt expulzate cu contracții lessviolent. Intervalul dintre pui nu trebuie să depășească 4 oră. Cele mai multe târfe devin în mod evident mult mai confortabil după thelast catelus este livrat, dar este util pentru a avea o idee despre cum manypuppies să se aștepte înainte de livrare, doar pentru a fi siguri că thedelivery într-adevăr este de peste.

Eșecul contracții apariția definește inerție uterină. Cu toate acestea, există o inerție uterină primară, în care contracțiile nu occurat toate, pentru un motiv oarecare și inerția uterină secundară, în care normalcontractions au fost prezenți pentru un timp si apoi sa oprit din cauza somethinginterfering cu livrare.

Cele mai multe târfe au normale de muncă Etapa I, dar care au probleme atunci când apare necesitatea de a merge la etapa a II-a muncii.

inerție uterină primară poate avea loc doar pentru că curva este nervos, anxios, sau supărat din orice motiv. Acest lucru este cel mai frecvent în primele timemothers, dar poate aparea in sarcini mai tarziu. calciu scăzut și un nivel scăzut bloodsugar poate provoca inerție uterină primară. litiere foarte mici (oneor doi căței) par să nu inițieze etapa a II-a muncii, în unele cazuri.

inerție uterină secundară are loc pentru un număr de reasons.Unfortunately, de zahăr din sânge și niveluri scăzute de calciu apar aftersome pui se nasc, în unele cazuri, făcându-le o cauza de inerție secondaryuterine, precum și inerția uterină primară. câinii obezi sau dogswith insuficiență cardiacă sau alte probleme de sănătate pot pur și simplu anvelope afară și notbe capabil de a finaliza livrarea. În unele cazuri există uterineobstructions (cicatrici sau tumori, in special), obstrucțiile vaginale (cicatrici, benzi de tesut, tumori) sau obstrucții pelvine (previousfractures, diametru mic pelvine). Uterul este de lucru în mod normal, butcan`t depăși obstacolul în acest caz.

Puii pot provoca inerție uterină secundară de, de asemenea. Uterul canbe lucrează în mod normal, și greu de lucru, pentru a livra puii care pot notbe livrate datorită poziționării, dimensiunii fetale (în special atunci când smalllitters sunt prezente), forma fetală (rasele cu cap mare, de exemplu), fetuși anormale sau din cauza ruperii premature a membranele fetale causinga lipsa de fluide pentru a ajuta puii deplasa prin theuterus de lubrifiere. După un timp, uterul doar anvelope out si inertiaoccurs uterin.

În medicina veterinară există, probabil, o tendință de a merge la surgeryquickly atunci când livrările dificile apar. Există o offactors mult în luarea acestor decizii, dar faptul că puii se nasc inlitters în loc de una la un moment dat este, probabil, un factor de mare. Se justseems să aibă sens ca, daca un catelus are un timp de greu beingdelivered și există mai mult să urmeze, că ei au o mai mare chanceof probleme, de asemenea.

Există o companie WhelpWise (tm), whelpwise.com, care face dispozitive fetalmonitoring pentru câini. Nu am folosit echipamente sau theirservices lor, dar aceasta nu adaugă o dimensiune diferită de processwhen de gândire este vorba de pui cu livrare, deoarece capacitatea de a monitoriza thepuppies de primejdie ar trebui să ajute în luarea deciziilor cu privire la thenecessity pentru chirurgie chiar în acel moment, în cazul în care echipamentul procedurile andmonitoring sunt bune. Acest lucru poate fi de mare ajutor în managingdelivery în cazul în care medicul veterinar este drept și câinii dvs. contribuie la theappearance de inerție uterin, deoarece acestea sunt nervos, au painthresholds mici sau perioade prelungite de stat I, care păcălești tu.

Nu este chiar atât de des ca tratament medical pentru lucrari uterineinertia dar noi încercăm de multe ori, oricum. Există o mulțime de differentways pe care medicii veterinari utilizeaza oxitocina pentru a induce contracții, de picurare slowintravenous de oxitocină care conțin fluide la injectarea de bolusdoses oxitocinei, la intervale de 20 minute (de obicei, nu mai mult decât twoinjections total). În cazul în care nivelurile de calciu sunt reduse, administrarea de calciu (din nou, există mai multe modalități de acest lucru este făcut) pot fi de ajutor. Odată ajuns în vreme administrarea de antialgice (acestea afectează puii tooand pot suprima de respirație) sau cu ajutorul anesteziei spinale va permite abitch care inhibarea forței de muncă să se relaxeze suficient pentru a permite livrarea.

Acestea sunt factorii care se referă la femela și pui. Se isimportant să realizeze că există, de asemenea, factori care se referă la thebreeder și medicul veterinar.

Medicii veterinari pot fi foarte lipsit de experiență în recunoașterea etapele oflabor, la fel ca și crescătorii pot be.Veterinarians vedea rareori initialstages de muncă și de multe ori nici măcar nu au văzut IIcontractions scena foarte bune, deoarece lipsa acestor contracții este veterinarii primaryreason vedea cățelele care ar trebui fie dând naștere. Acest lucru înseamnă că vet thatyour ar putea fi ușor de a vorbi în livrare chirurgicale, atunci când s-ar putea să aștepte bemore adecvat, pentru că el sau ea nu este sigur în cazul în care în procesul de thedelivery târfa ta este. Veterinarii au, de asemenea, timp constraints.Letting natura ia cursul ei nu este o opțiune atractivă la 5pm whenthe veterinar se uita la potentialul pentru un suport mai târziu cezariană personalul de livrare withno, de exemplu.

Chiar si unii crescatori cu experienta au probleme de identificare atunci când IIcontractions scena au stabilit într-adevăr în și pot să aștepte prea mult timp pentru a seekveterinary atentia (puii ar trebui să fie livrate în decurs de 1 oră de hardcontractions) sau pot merge la medicii veterinari de gândire aceste contracții havebeen se întâmplă atunci când au o cățea care are un prag de durere scăzut Andis de sondare ca ea are contracții dureroase greu atunci când shereally nu este, încă. O mulțime de crescători nu țin evidențe, sau poorrecords, a datelor de reproducere, accesul la masculul sau ceva care mighthint la atunci puii ar trebui să fie într-adevăr datorate. Ajuta medicul veterinar de înregistrări keepinggood ale datelor de reproducere, înregistrări bune ale corpului temperaturethe ultima săptămână de livrare și observații bune de comportament în jurul thetime fătare.Sper că ceva în această informație este de ajutor. Dacă se ridică alteîntrebări, vă rugăm să nu ezitați să le cereți. Nu uita că arespecialists în dificultăți de reproducere în cazul în care această problemă persistă.,

Punctarea duringpregnancy

Întrebare: Dragă Dr. Mike,

Am cotizanti recent serviciul. Sunt inMalawi în cazul în care îngrijirea veterinar nu este bun de viață și am Rottweiler gravidă. Cred că este de aproximativ 4 săptămâni de-a lungul. Thismorning ea a avut o cantitate mică de descărcare de gestiune vaginale. Era roșu închis, sânge mucusy. Ea nu pare să fie ea affectedby și mănâncă bine. Este „normal“ în timpul sarcinii sau ar trebui să fie în căutarea pentru o cauză mai gravă?

Aștept cu nerăbdare să response.Sincerely ta, Laura

Răspuns: Laura;

Nu este neobișnuit pentru câini să aibă o scurgere vaginala in timpul firstweek sau așa după reproducere deversări pe termen andlate nu sunt neobișnuite, fie. Există mai puțin writtenabout perioada de la începutul sarcinii, totuși.

Unii caini se dezvolta vaginita in timpul sarcinii. Aceasta produce dischargesthat variază în colordepending la ceea ce provoacă ei. Cea mai mare parte din timp appearsto catea fi neafectate de thiscondition și tratamentul nu este de obicei necesară.

Cistita (infectia vezicii urinare), nu este neobișnuit la câini de sex feminin si pot occurduring sarcini. Sângele rămâne neschimbată urina, uneori, arata ca o scurgere vaginala, dar câinii cu cystitisare deranjat de obicei de thecondition, urinat frecvent și strecurat ca și în cazul în care există un needto urina, dar care nu produce urine.The încordare poate fi suficient ca unii oameni cred dogsare lor constipat severă. Bazat onyour descriere, acest lucru pare puțin probabil.

Cauza cea mai gravă a vaginale la inceputul sarcinii, orwithin prima lună sau cam asa aftera perioada de căldură, este de infecție uterină (piometru). Uterină infectionscan viața în pericol, dar manydogs nu arată prea multe semne de probleme până când infecția becomesvery severă. Orice modificare a herbehavior care te face să crezi că ea ar putea fi bolnav ar trebui să fie takenseriously datorită acestei creșteri possibility.An în apa de băut și a urinat ar trebui să determine o visitto imediat medicul veterinar, ca thisoccurs ca toxinele se acumuleaza in uter.

Trebuie să păstreze un ochi aproape pe ea. Uita-te pentru semne de letargie, poftei de mâncare lossof, a crescut de sete, a crescut urinare, precum și orice alt semn de boală. Cele mai multe sarcina dischargesduring rândul său, la beunimportant, dar acestea sunt îngrijorătoare și trebuie să fie luate în serios.

,

pui prematuri Pregnancy-

Î: Cum prematura poate fi pui și au o supraviețuire chanceof? Femeie am cu calciu scăzut nu este dueuntil 3/5 (63 de zile de la prima reproducere) .Thanks

A: Brenda;

Am avut dificultăți în găsirea de informații cu privire la modul căței prematuri canbe și să supraviețuiască. Acest lucru se poate datora dificultății în determinarea whetheror nu pui sunt premature din cauza caracterului neobișnuit al reproductivecycle canin. Există o serie de metode de calcul al lungimii de gestație în dogsdue la dificultatea de a stabili atunci când are loc fertilizarea. Se isconsidered acceptabil pentru a calcula durata gestației ca 63days +/- 7 zile de la prima reproducere, 65 zile +/- 1 zi, de la thepeak de hormonul în timpul estral, 57 zile +/- 3 zile de la diestru (cele trei calcule anterioare provin de Essentials de mici animale de medicină internă Nelson și Cuoto) și am văzut, de asemenea, 58 de zile +/- 3 zile ultima zi constituite din femelei va sta și va permite creșterea.

Ultima dată când am amintesc că am auzit sau vazut nimic despre prematurepuppies sa estimat că șansele de supraviețuire au fost destul de compromisedif un catelus sa născut cu mai mult de 5 zile prematur. Nu pot spune ce thiswas bazat pe deoarece nu pot aminti în cazul în care aceste informații au venit from.I va încerca să găsească ceva despre acest lucru pentru tine și să vă knowif am venit cu nimic.

Falsepregnancy sau un lucru real

Î: Tocmai ne-am întors din vacanță, iar ședința guyhouse și îngrijirea noastre 8 Alaska Husky spune el crede Skeeter, un an 5. vechi, este gravidă. În ultimii 3 ani, de când am luat prietenul ei laun în oraș, ea a părut aproape de a intra în calduri, dar niciodată anydischarge, și doar un interes ușoară de la masculii din canisa. Același lucru sa întâmplat Februarythe la momentul potrivit. Apoi, la începutul lunii martie a început să varsare. (Era încă obtinerea până la -15 F atunci și ea kenneled afară, sodefinitely nu este normal.) Am plecat de acasă 20 martie și destul de curând după herappetite, care nu a fost supus, a devenit răpitori. dacă aceasta a fost nostru sitter în jurul mai multor caini de sanie thru sarcini, și a devenit suspicios, și a crezut că burta ei a simțit un pic plin, de asemenea, așa că a început să dea extrarations ei să fie în siguranță. Pentru palparea mea, eu nu pot feelan cu siguranta uter lărgit încă, dar tetine ei sunt cu siguranță mai proeminente thanpreviously. Dacă ea este gravidă suntem fericiți, iar singurul bărbat din kennelwho ar putea ajunge în mod realist ea este cea care ne-am propus să o rasa cu. (Da, știu că orice se poate întâmpla.)

Întrebări - 1. Cum dovedesc sarcina? 2. Cum pot stabili gestationalage și data estimată fătare? 3. Explicația alternativă este, cred eu, sarcina falsa (Hysterixis?) - În cazul în care ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, și howis diagnosticat. Am o întâlnire totală imunizare canisa cu myvet sfârșitul acestei săptămâni, dar probabil nu va fi timp pentru o completeexam de câine implicat, și soția mea este pe moarte să știe în time.Thanks medii!

A: Simptomele sarcinii false sunt normale în dogsthat au un estru și nu te crescute, datorită modului în care cycle.It nu este de obicei necesară pentru a trata pentru simptome de butthey sarcini false pot fi atât de aproape de cele ale unei sarcini reale pe care două pot fi veryconfusing.

De obicei, este posibil să se simtă noduli distincte în uter embrionii representingindividual de la aproximativ în ziua a 28-a sarcinii la aproximativ 35thday de sarcină. Înainte și după aceea poate fi greu de identificat un pregnantuterus cu ușurință. După 45 de zile sau asa ca atunci cand scheletele incep sa calcifyit este adesea posibil să se simtă duritatea distinctă a unui craniu catelus whenpalpating abdomen sau pentru a identifica pui pe un X-ray, dacă ai wishto o duci la biroul veterinar înainte de acasă vizita, sau în cazul în care vethas dumneavoastră un aparat cu raze X portabil. Până acum, în cazul în care câinele nu este gravidă, yourvet va fi probabil în măsură să vă spun că, din moment ce ea ar trebui să fie prettyfar în sarcină și cel puțin uterin de extindere ar trebui să fie palpabil.

Imbatranirea pui exact este, probabil, posibil, dar eu nu știu HOWTO o fac. Cred că s-ar putea fi blocat cu cele mai bune făcând guesstimate data ofbreeding și permițând o mică marjă de manevră de fiecare parte.

sarcini false în Rhodesian Ridgeback

Î: Dragă Dr. Mike, My Rhodesian Ridgeback este acum în vârstă de 18 luni și sa încheiat primul ei heatover acum două luni. Ea încă a mărit sfârcuri și appearsto havelost o mulțime de tonusul muscular din jurul abdomenului ei. veterinarul nostru, hereinSantorini, nu pare prea îngrijorat și mi-a spus că se confruntă cu o sarcină isprobably isteric - așa cum am writteninthe trecut, nu avem încredere întotdeauna opinia ei medicală, așa că am să te thoughtI`dturn încă o dată. Știu că ea nu a fost niciodată approachedby anotherdog în timp ce ea a fost în căldură (mulțumită mie, stick-ul meu mai mare și insistencethat mea ea să rămână virgină, probabil pe termen nelimitat), așa că couldn`tpossibly au devenit gravidă. Este aceasta doar o explozie hormonală? Ar trebui să fie încercarea de tratament de un fel? Ea nu a actuallybegun perioada de lactație, dar veterinarul nostru a spus că s-ar putea, în cazul în care ea wouldgive ei ceva pentru a opri producția de lapte. Confuz, ca de obicei, inGreece, Vă mulțumim din nou pentru ajutor, Majda

A: Majda;

Dacă te gândești la asta, câinii au un ciclu de călduri diferit de mostmammals. În loc de ciclism la fiecare câteva săptămâni, cum ar fi cele mai multe specii, theycycle alittle mai puțin de două ori pe an. Motivul pentru aceasta este o thelength differencein de timp corpus luteum (ou lizat) prevede progesteron, sarcina whichsupports. Cele mai multe mamifere lizează corpus luteum și stopsproducing progesteron, ceea ce face ca animalul să aibă un nou heatcycle inorder de a se reproduce. La câini corpus luteum nu este lizată, astfel încât progesteroneis produse pentru aproximativ 80 de zile, indiferent dacă câinii devin gravidă sau not.So astate de sarcină falsă din cauza producției de progesteron susținut isactually normal pentru un câine. Probabil câini cele mai multe femei care nu sunt spayedshow unele semne de sarcină și prezintă multe o mulțime de semne de falsepregnancy, inclusiv comportamentul cuibărit și de „adoptare“ jucării. Acolo maybemilk de producție, împreună cu marirea tesutului mamar. Manyownerswould place să limiteze acest comportament sau alte semne de pregnancysuch fals ca extindere a glandei mamare, dar eu nu știu de un seif și effectiveway a face acest lucru.

Graviditatea false

Î: Bună, am avut două yorkshire de sex feminin, cu sarcini false withcomplete cu lapte. Care este tratamentul pentru acest lucru? Cât de gravă este aceasta? O are 6 ani, iar celălalt are 9 ani. Ar thesegirls în pulverizare trebuie să se facă pe o bază de urgență? Sunt unele rase mai susceptibleto sarcini false?

(Ambele fete urmau să fie sterilizati luna viitoare, dar nu știu dacă itneeded să fie făcut imediat cu o taxă de urgență / vizită) .Thanks, B

A: sarcina falsa este, probabil, un rezultat normal pentru o estrusperiod în care nu se produce împerechere, la câini. Spre deosebire de cele mai multe specii, dogsproduce progesteron la un nivel suficient pentru a menține sarcina whetherthey obține crescute sau nu. Prin urmare, este probabil ca mulți câini puțin experienceat un anumit grad de „sarcini false“, după o perioadă de călduri. Aceasta isnot o situație de urgență. Există medicamente pentru a suprima sarcina falsa symptomsof dar tinde să fie un elastic de semne odată ce themedications sunt întrerupte, așa că nu sunt în favoarea tratarea acestei afectiuni ifpossible. Cele mai multe târfe se va opri având semne de aproximativ 80 de zile de la estrus.They de multe ori va produce lapte și pot exista semne cum ar fi mothering behavioror cuiburi de obiecte neînsuflețite. În cazul în care producția de lapte cauzează analgezic discomfortan, cum ar fi aspirina poate fi de ajutor. Nu urmăriți pentru semne de (infecție uterină) piometru, inclusiv de drenaj de la nivelul vulvei, a crescut urinat drinkingand, inappetance sau letargie. În cazul în care apar aceste semne ar BEA idee bună pentru a vedea medicul veterinar. Piometru este mai frecvent după calduri thanat alte ori. Nu cred că sarcina falsa face catea au mai likelyto piometru, este doar ceva să urmăriți în orice femaledog intacte. Eu nu cunosc o predilecție rasa către butcan`t sarcini false spun că nu este una, fie.

,

graviditate

Î: Dragă Dr. Mike, am avut sheltie noastră, Molly, Breedon 6 și 9 decembrie 1997. Aproximativ 13 zile de la data de 6 breedingdate, ea a început să vomite puțin timp de o săptămână. Ne-am gândit cu siguranță thatshe așteptam. Mă întreb atunci când ea va începe să se uite pregnantand ce grijă deosebită ar trebui să fie conștienți de pentru ea în următoarele 4 până la 5 săptămâni, iar pentru copii ea ar putea avea. Chiar vreau să fiu o persoană informată breeder.The am folosit pentru a avea Molly nostru de rasă, nu este în jurul valorii de questions.I meu ar fi foarte recunoscător pentru ajutor, așa cum mă simt celălalt isn`tgoing ameliorator pentru a fi de mare ajutor. Mulțumesc anticipat. Dacă știți de orice readingmaterial am putea folosi în scopuri de reproducere generale, etc, vă rugăm să meknow.

A: „Dimineața de boală“, nu a fost bine documentedin pacienți veterinari, dar eu cunosc un cuplu de crescatori care sunt surethat ei se vedea voma la inceputul sarcinii. Nu cunosc nici un motiv să doubtthem. Aș fi precaut cu privire la asumarea doar vomitatul este de la pregnancyif continuă, totuși. Discutați cu medicul veterinar în cazul în care se întâmplă acest lucru.

Cele mai bune zile pentru a palpa (simt pentru) Puii sunt despre ziua 28 la day35 a sarcinii. De obicei, cel mai bine este să numere de la ultima breedingday ca cei mai multi caini ovula de fapt, cu puțin timp înainte ca acestea să renunțe la picioare forthe de sex masculin. Razele X pot confirma sarcina dupa 45 de zile. Uneori este worthwhileto ia de raze X pentru a obține o idee asupra numărului de pui - de obicei, ne dothis doar dacă suspectați că există probleme sau dacă femelei hadtrouble livrarea pui anterior.

Cel mai bine este de a schimba treptat cățeaua la o formulă cățeluș foodat aproximativ 35 de zile de sarcina (dura aproximativ o săptămână pentru a face încet thechange, amestecarea în cantități mici de alimente catelus cu alimente normale firstday și crescând treptat cantitatea). Cele mai multe târfe necesita aproximativ 1.5times cantitatea normală de hrană pentru întreținerea lor la momentul birth.As pui cresc, ea poate necesita alimente la fel de mult ca de 3 ori normale amountsof pentru a sprijini lactației. Ar trebui să continue să-i țină pe o puppyformula pana cand puii sunt înțărcați.

Nu supliment de calciu în timpul sarcinii. Acest lucru pare să conducă toproblems cu inerție uterină, crescând probabilitatea ca ar putea fi necesară o cesareansection. Aceasta poate contribui, de asemenea, la frecvența seizureproblems asociate cu niveluri scăzute de calciu din sânge în timpul alăptării (milktetany).

Cunoaște procedurile de urgență medicului veterinar înainte de livrare. vet Ifyour se referă de urgență la o clinică de urgență, asigurați-vă că knowwhere este și cum să apelați dacă aveți nevoie de ajutor. Dacă hospitalstaff veterinar acoperă propriile sale situații de urgență, este important să cunoască procedurefor contactarea cineva înainte de a apare necesitatea. Întrebați despre acest lucru. Scrieți thephone numerele în jos în cazul în care le puteți găsi cu ușurință.

Medicul veterinar este probabil să aibă unele referințe care acoperă cutii ofbreeding de construcție pentru a proteja puii. Nu-mi amintesc titlurile cele ofthe avem, dezinvolt --- acestea sunt de la Purina, totuși. Asigurarea asafe mediu pentru pui este important. Mai pui mor de orice altceva hypothermiathan, probabil. Efectuarea de măsuri pentru asigurarea puppieswill ședere cald este importantă. Pe de altă parte, nu poți pur și simplu cald intreaga camera UPA la 80 de grade, deoarece mama trebuie să fie dispuși să stea cu thepuppies. Plăcuțele de încălzire catelus sunt frumos și, uneori, alte arrangementscan fi făcute pentru a furniza în condiții de siguranță un loc cald pentru pui fara makingit prea fierbinte pentru mamă.

Crescătorilor sunt o sursă bună de informații în cele mai multe cazuri și o idee bună potentiali sunt nevoiti să continue să încerce să vorbească cu a ta. Ei au adesea practicalinformation ca medicii veterinari nu au experiență.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit