Cancer de ficat si tumorile la câini

Cancer la ficat - carcinom hepatocelular

Întrebare: Dragă Dr. Mike:

Am vrut doar să vă actualizați cu privire la cazul 99s. După cum vă amintiți, ea e the7 ani-oldfemale, jucărie fox terrier cu îngrozitoare testele funcționale hepatice și a ficatului extremelyenlarged, confirmat pe ultrasunete. Am decis să merg aheadwith biopsie theneedle. Ea a avut făcut 3/2/01. Ea face Sowell it`sremarkable. Le-am cerut să repete panoul superchem againat că timebecause abdomenul ei a scăzut până la dimensiunea normală de la căutarea likea de porc potbelly. Știam că tumoarea era încă acolo pentru că am simțit theenlargedliver la palpare, dar să se uite la ea, nu ai putea spune acolo wasanythingwrong. Laboratoarele ei s-au întors semnificativ îmbunătățit chiar mai bine thanthe initialpanel! După cum știți, au ajuns mai rău atunci când threeweeks panoul wasdrawn după ce panoul inițial în vederea pregătirii pentru biopsie, care Icanceledinitially ... de frică. Oricum, raportul citologie mehope a dat, deoarece itsaid hiperplazie nodulară, eventual vs neoplasmul hepatocelular whichI citit asthat nici un fel. Am gresit. Carcinomul final histopath reportrevealedhepatocellular. Am fost șocat dincolo de credinta ca am thoughtfor sureit a fost o tumoare benigna, deoarece ea nu a fost bolnav și laboratoare de ei sa îmbunătățit weresomarkedly și abdomenul ei au scăzut în dimensiune.

Tocmai m-am întors de la medic oncolog follow-up vizita. Cred că phonedhim myvet înainte am ajuns acolo să îl lase să știe că ficatul a fost infiltratedasopposed pentru a implica un singur lob, prin urmare, făcând starea ei inoperable.On de o parte, care face mai ușor pe mine pentru că eu fac nothave la befaced cu decizia dacă sau nu pentru a face liversurgery mare. Ca youknow, nu am fost la nebun despre ideea de a pune-o prin thatsince sheis nu bolnavi.

Pe de altă parte, ei dau numai ei 6 luni la un an la live.They arestill foarte mult preocupat de hipoglicemie (glucoza ei are beendownas mici de 14, dar a fost de până la 60 la momentul ultimei ei panou) .Cele oncologistsaid acolo sunt unele medicamente care nu sunt considerate cu adevărat chemotherapybut au fost cunoscute de a incetini rata de cancer de growth.Have ai heardof aceste tipuri de medicamente? De asemenea, de ce crezi că abdomenhasshrunk-o atât de mult, dacă acest lucru este un cancer? Ai auzit vreodată de biopsyresultsbeing greșit?

Din nou, vă mulțumesc foarte mult pentru timpul prețios și expert input.I don`tknow ceea ce mi-ar fi făcut fără tine și site-ul dvs. în timpul thistime ofcrisis cu 99. Toți prietenii mei cu animale sunt subscribersas acum well.Keep-te de lucru mare ! Ceea ce privește Michal și toate otherhelpers tale.

Sara ... încă trist în Las Vegas.

Răspuns: Sara;

Există cu siguranță momente în care interpretările sunt biopsie incorrectbutthis nu este foarte probabil. Am încercat să găsească informații cu privire la modul în care oftenhepaticcarcinoma a fost confundat cu alte probleme și nu a putut într-adevăr findanything pe asta. A existat o notație într-una dintre referințele aboutthedifficulty în a face predicții cu privire la cât de repede hepatice carcinomaswillspread și despre longevitate asociate cu tumori atunci când au couldnotbe eliminate, așa că am să sper pentru cel mai bun (un timp mai îndelungat înainte de probleme thetumorcauses), dar să fie pregătit pentru estimarea oncolog la becorrect.

Tratamentul pentru a ajuta la restul funcției hepatice și poate fi verybeneficial si este, probabil, cel puțin o parte din motivul pentru care abdominalswelling este sub control și că 99 continuă să se simtă bine. Am amnot sureif acest lucru este ceea ce se referă la oncolog, dar care pare possible.Medications ca SAM-e (Denosyl SD4) și Ursodiol (Actigall Rx) maybehelpful în menținerea funcției țesutului hepatic, care este notaffected de cancer. Pot exista alte medicamente care gândirea oncologistis de care oferă, de asemenea, beneficii. Acesta poate fi, de asemenea, de ajutor touse adiet ridicat în acizi grași n-3 sau pentru a suplimenta dieta cu acestea, ca thatmight de ajutor, de asemenea. Există un somatostatina medicament, care este utilizat tohelpslow creșterea unor tumori hepatice la om, dar nu am fost informații tofindmuch capabil de utilizarea sa la câini (un articol despre utilizarea acestuia forinsulinomas, care nu este aceeasi tumora a face cu tine). am don`tsee nici un motiv să nu-l încercați, cu excepția, poate, cheltuieli, în cazul în care oncologistisfamiliar cu ea și acest lucru este medicament care a fost menționată la aspotentially de ajutor.

Nu sunt sigur ce este cea mai bună abordare pentru hipoglicemie. Acolo isamedication, diazoxid (Proglycem Rx), care poate ajuta cu tumori mici levelsfrom de zahăr, dar câinii cu boli hepatice sunt raportate a fi efecte secundare mai sensitiveto, așa că ar trebui să fie utilizate cu atenție. Este alsoreportedto fi foarte inconsecventă în efectul său atunci când nu este utilizat pentru insulinomatherapy. mese frecvente mici ar putea contribui la menținerea nivelului de zahăr constant, de asemenea. Aceasta ar fi cea mai bună abordare pentru un pacient care poate notstoreadequate de zahăr în ficat, pentru a permite un control consecvent al bloodsugarlevels.

Este important să se utilizeze un tub special de sânge făcute pentru sugaranalysisor de sânge pentru a separa serul de celule sanguine, cât mai curând posibil, în orderto obține rezultate precise de zahăr din sânge. Motivul pentru care am menționat Thisis thatI nu au vazut nivelurile de zahar din sange la fel de mici ca 14 la un pacient care appearsto face bine, cu excepția cazului când nu am separa celulele sanguine fromtheserum suficient de repede. Hematiile continua sa utilizeze intheserum de zahăr, până când acestea sunt separate de ea. Dacă zahărul din sânge a fost thislow proba ina testate imediat în casă sau în care serul și redbloodcells au fost separate rapid, ar fi foarte îngrijorătoare.Ar fi o idee bună de a păstra o sursă de zahăr rapidlyavailable, cum ar fi sirop de masă sau Karo (tm) sirop sau tort glazură în jurul housesothat în cazul în care există o criză sau de pierdere a conștienței, datorită sugarlevelsyou scăzute ar avea ceva să se administreze pentru a crește a levels.Theseproducts de zahăr trebuie doar să fie pus în gura pacientului să fie absorbită (theyare absorbită de țesuturi orale). De obicei, administrarea thesetypes ofthings va inversa un episod hipoglicemic destul de repede, dar maybenecessary pentru a repeta doza de mai multe ori pentru a menține efectul.

Mult noroc cu toate astea.

,

Cancer de ficat în Golden

Întrebare: Dragă Dr. Mike,

8 1/2 ani Retriever meu de aur, Sarah, a fost diagnosedwith cancer la ficat inoperabil. Medicul ei a prescris tablete de cortizon pentru a crește apetitul ei, pentru că ei simptom primar a fost pierderea poftei de mâncare. Cortizon a ajutat pentru primele câteva days.We a luat-o la un specialist de cancer care se recomanda un tratament cu o combinație de interferon chemotherapyand. Specialistthought ea ar fi un candidat bun pentru chimioterapie becauseshe părea să aibă câteva illeffects de cancer, până în prezent. Părea energeticand curios și numărul ei de sânge weregood. Cu toate acestea, în doar ultimele câteva zile ea a complet stoppedeating. Ea este foarte subțire, cu toate că abdomenul ei este balonat. Am încercat enticingher să mănânce cu tot ceea ce putem thinkof, dar nimic nu funcționează. Poți sugera ceva care willhelp ei să mănânce? Sunt, de asemenea, interesat inwhat te gândești la cotele de herlife chimioterapie se extinde, presupunând că putem ajunge la ea eatsomehow. Vă rugăm să răspundeți cât mai curând posibil.

Vă mulțumim pentru ajutor, Susan

Răspuns: Susan;

Tipul de cancer prezent are o influență foarte mare asupra muncii cât de bine chemotherapywill. Dacă youcan spune-mi ce cancerul este (în cazul în care a existat o biopsie) am willlook în ea mai specific. Ingeneral, deși, de obicei, chimioterapia nu prelungi durata de viata ofpatients care sunt tratate cu beneficii it.This este parțial compensată de efectele nedorite ale chemotherapeuticagents. Aceste efecte tind mai puțin severe la tobe câini decât sunt la om, dar acestea nu apar. Formany tipuri de cancer, chemotherapywill oferă aproximativ 4 până la 8 luni de viață peste non-tratament, cu mostof fiind de acceptablequality. Întrebarea apoi să devină face acest lucru face suficient differenceto-l urmărească? Pentru unii oameni, și unii câini, răspunsul este, evident, da. Pentru alții, acest lucru este merelythe prelungirea unui inevitableevent timp de câteva luni. Cred că aceasta este o decizie personală ratherthan una medicală, cu excepția thepart în cazul în care veți obține cea mai bună estimare posibilă a ceea ce chemotherapycan face prin identificarea ofthe tumorii și consultarea cu un medic oncolog si cele mai bune estimateof costul și commitmentthat trebuie să se facă pentru a vedea chimioterapie prin. Avem oameni decideto merge pentru chemotherapyand decide să nu. Pentru cei mai mulți oameni par a fi piesa bucură că triedwhen ei nu-l încercați, dar manyclients sunt conținutul de care a luat decizia corectă în care nu desfășoară chimioterapie, de asemenea. Dacă credeți că thatSarah are personalitatea dreptul de a accepta un tratament și să se bucure lifewith unele inconveniente, am thinkthere este nici un motiv să nu pentru a încerca chimioterapie.

Singurele lucruri pe care le cunosc, care par să ajute cu pofta de mancare sunt painrelief, care este în valoare de tryingeven în cazul în care nu există nici o dovadă de durere, și controlul greață, whichmay sau nu poate fi o problemă. Idon`t știu de un bun stimulent poftei de mâncare pentru câini. Uneori, tubul de alimentare usinga (orgastric esofagian) este foarte util la animalele de companie care au cancer, permițând themto să fie hrănite și pentru a obține beneficiile withouthaving pentru a forța să le hrănească pe cale orală, într-adevăr, atunci când nu se simt well.This poate duce la o îmbunătățire a stării generale intheir și care poate fi un lucru care ajuta bringback apetitul lor. Există anaversion pentru alimentarea tuburilor in randul medicilor veterinari și clienții lor, dueto necesitatea unei intervenții chirurgicale, theincreased de îngrijire medicală, care trebuie sa fie administrat la domiciliu și un general feelingthat un tub de alimentare semnifică Areal spirală descendentă - care într-adevăr nu este întotdeauna cazul. Se issomething să ia în considerare, mai ales daca tu nu decide să opteze pentru chimioterapie.

Aș vrea să am o soluție mai ușoară.

,

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit