Febra la câini - simptome și tratament

Febra la câini - simptome și tratament

Febra așa cum o știm că nu este unic pentru oameni, câinii pot experimenta și noi ar trebui să fie atent la simptomele sale de avertizare. Temperaturile care sunt mai mici sau mai mari decât în ​​mod obișnuit pentru un câine poate fi un indicator al febrei.

Amintiți-vă că nu poate comunica ceea ce se întâmplă sau atunci când ceva este greșit, trebuie să monitorizeze starea de sanatate. Este o situație care, dacă nu sunt corectate, poate duce la consecințe fatale pentru animale.

Aflați în această AnimalWised Despre simbolul simptomele și tratamentul febrei la câini. În plus, vă oferim sfaturi cu privire la temperatura normală, cum să-l sau diferențele legate de vârstă, care pot apărea prin viata ia.

temperatura normală a unui câine

Febra este un excelent mecanism de aparare a corpului. Prin creșterea temperaturii corpului sistemului imunitar caută să distrugă agentul patogen. Prin urmare, trebuie să concluzionăm că aceasta este o reactie a sistemului imunitar, care este foarte benefic pentru câine, atunci când se confruntă cu o boală.

temperatura normala a unui caine adult este între 38.5ordm-C și 38.9ordm-C (101ordm-F și 102ordm-F), poate varia în funcție de circumstanțele câinelui. De la 39ordm-C (102.2ordm-F), putem începe să vorbim despre febra. Este important de știut că de la 41ordm-C (105ordm-F), starea de sănătate a câinelui este foarte gravă și poate provoca chiar moartea. Cu toate acestea, temperatura câinilor nu este întotdeauna același, în alte perioade poate fi mai mic:

De asemenea, trebuie să ia în considerare câinii care nu sunt adulți cum ar fi pui, câinii tineri, cățelele gestante sau care alăptează și chiar vârstnici. Acești câini pot suferi neregularități la temperatura lor obișnuită ca și corpul lor poate fi slabă sau în curs de dezvoltare și în imposibilitatea de a reglementa în mod corespunzător de căldură.

Unele dintre cauzele care pot provoca o creștere a temperaturii sunt:

 • infecţii
 • paraziţi
 • Reacția la vaccin
 • Otrăvire
 • Insolatia
 • Insolaţie
 • alte boli

Amintiți-vă că acestea nu sunt singurele cauze ale febrei la câini. Este important de a vedea medicul veterinar pentru a exclude orice probleme serioase și de a primi un diagnostic corect.

Simptomele de febră la câini

Există mai multe modalități de a lua o temperatură de câini. Dacă bănuiți că câinele poate avea febră, ar trebui să-l verifice cu ajutorul unui termometru în zona rectala. Puteți folosi, de asemenea, alte trucuri, cu mai puțin de fiabilitate, cum ar fi palparea axile.

Puteți desena examinând simptome comune pentru febra la câine:

 • nas fierbinte
 • nas uscat
 • Apatie
 • Tristeţe
 • tremors
 • Secreții nazale
 • Vărsături
 • Pierderea poftei de mâncare
 • Diaree
 • disconfort
 • Agresivitate
 • Somnolenţă

Acestea sunt câteva dintre indicațiile febrei la câini, cu toate acestea acestea pot fi un semn că ceva nu funcționează în mod corespunzător și că există o boală care stau la baza mai grave. Păstrați lectură să știe cum să reacționeze la această situație.

Cum să luați în mod corespunzător temperatura unui câine

cele mai exacte și de succes pentru a lua temperatura unui caine este folosind un termometru si inscrie in zona rectala sa. Dar, înainte de a începe trebuie să fie clare cu privire la anumite puncte:

 • Termometrul pe care îl utilizați trebuie să fie dintr-un material care este sigur pentru a fi utilizat pe un câine. Pe piata puteti gasi termometre din plastic, care va evita problemele ulterioare ar trebui să-l rupe. Este foarte important să se țină cont de faptul că câinele se poate deplasa și se agită atunci când senzație de disconfort, din acest motiv, este esențial ca să alegeți un instrument de măsurare adecvat.
 • Alegeți un moment potrivit pentru a lua câinele dumneavoastră temperatura. De exemplu, atunci când este situată în patul său. Obțineți ajutor de la cineva pentru a evita-l obtinerea nervos sau încearcă să scape din situația.
 • Puteți frotiu termometrul cu un fel de lubrifiant pentru a face acest lucru mai puțin incomod pentru cainele tau.
 • Trebuie să introduceți cel puțin 2 cm (0,7 in) spre interior.
 • Așteptați ora stabilită pe termometru. Dacă nu există nici un cronometru așteptați cel puțin câteva minute înainte de a scoate. Încercați să fie foarte liniștită, astfel încât câinele să nu devină agitat.
 • Odată îndepărtată, iar temperatura a fost luată spală termometrul cu alcool etilic pentru dezinfectarea în mod corespunzător.

După ce a luat temperatura câinelui dumneavoastră vă va ști dacă are febră sau dacă a fost doar un sentiment ai avut. Nu uitați că de la 41ordm-C (104ordm-F), câinele poate suferi moartea imediată. Luați măsuri în această privință și apelați serviciul veterinar de urgență afară să te vadă.

Este o temperatură scăzută un simptom de febră?Așa cum se întâmplă la noi oameni atunci când suferă o boală, este posibil să suferi temperaturi ridicate sau foarte scăzute. Chiar dacă câinele nu pare febril, în cazul în care după ce a luat temperatura veți găsi că este foarte scăzută trebuie să vă încă evalua dacă acesta poate fi suferă de un fel de boală.

Observați comportamentul cainelui si de a identifica simptomele se confruntă cu a da detalii la specialist atunci când vorbești cu el sau ea.

Tratarea febrei la câini

Daca nu sunteti un veterinar nu încercați pentru a trata febra cainelui-te. Involuntar, ai putea genera hipotermie sau o situație de șoc pentru animalul în încercarea de a reduce temperatura. În plus, febra este un indiciu că ceva este greșit și o vizită de control va fi necesar.

În unele cazuri, poate fi nimic, un simplu câine rece, dar vom rula riscul de a fi confruntat cu o problemă majoră, care are nevoie de tratament și medicație.

Prin teste medicul veterinar va să efectueze o diagnostic corect care va explica de ce câinele are febră (infecție, accident vascular cerebral de căldură etc.) și apoi se aplică un tratament farmacologic după cum este necesar. Infecțiile trebuie tratate cu antibiotice, în timp ce alte situații ar putea necesita nici o acțiune suplimentară.

Trucuri și acasă căi de atac pentru febra

Dacă se confruntă cu o situație de urgență și nu poate merge la veterinar cel mai bun poti face este ajuta animalele de companie și să încerce să-l tratați singur acasă. Nu te ghida numai cu căldura simțită de mână, trebuie să luați temperatura așa cum am arătat mai sus. Sa nu uiti asta ar trebui să meargă apoi la veterinar deoarece acesta poate fi un simptom al unei infecții sau a unei boli virale severe, cum ar fi parvovirus, incurabilă dacă nu este detectat devreme.

Câteva sfaturi pentru a reduce febra la cainele tau:

 • Pe tot parcursul procesului arata si a vedea dacă are alte simptome, în plus față de creșterea temperaturii.
 • Dacă este o temperatură scăzută (peste 39 ° C sau 102 ordm- F), puteți încerca pur și simplu să se răcească, folosind un burete cu apă caldă în jurul zonelor de pe abdomen, axile și zona inghinală. Desigur, ar trebui să se usuce imediat cainele pentru a evita hipotermie.
 • De asemenea, în cazul febră scăzută, puteți uda un prosop cu apă caldă și se acoperă întregul câine timp de câteva minute. Apoi, trebuie să se usuce bine cainele pentru a evita o raceala.
 • În cazul în care câinele începe să se dezvolte o febra mare (peste 41 ° C), puteți să-l scalde în apă caldă (nu rece, așa cum s-ar putea declanșa o stare de șoc), pune-l într-un loc răcoros și umeziți cap, picioare și abdomen.
 • Nu este recomandabil pentru cainele tau sa ramana umed sau umed pentru o lungă perioadă de timp. Păstrați prosoape și un uscător pentru mână, pentru a evita o răcire bruscă.
 • Pentru orice tip de febră este esențială pentru a menține bine hidratat, nu-l forța să bea, dar asigurați-vă că este de a lua în mod continuu apă, chiar dacă în cantități mici. Ajută-vă cu o seringă inutilă, dacă este necesar. Puteți utiliza, de asemenea, bulion nesărat.
 • După 24 de ore, în cazul în care câinele continuă a avea febra, du-te la medicul veterinar urgent.

Ai grijă de ea și să-l afecțiune pe tot parcursul procesului de febră, contactul fizic și cuvinte de încurajare poate ajuta să accelereze starea si sa se simta mai bine.

Evitați oferindu-aspirina câinele, paracetamol, ibuprofen sau alte medicamente pentru uz uman, acesta este puternic descurajată, cu excepția cazurilor în care medicul veterinar a recomandat un medicament specific. O supradoză poate avea consecințe foarte grave, chiar provoca moartea.

Prevenirea febrei

Nu exista nici un tratament mai bun decât prevenire. Așa cum câinele a suferit de febra ar trebui să ia în considerare câteva sfaturi pentru a preveni acest lucru se întâmplă din nou. Aceste sfaturi și trucuri va ajuta să se asigure că nu se întâmplă din nou:

 • Du-te la veterinar la fiecare 7- 12 luni: Multe boli pot fi prevenite și tratate mai eficient în cazul în care sunt detectate mai devreme. Noi știm că nu toți oamenii nu dispun de resursele economice, dar uneori optiunile mai ieftine se pot dovedi a fi mai scumpe. Uita-te pentru un medic veterinar cost eficient.
 • Vaccinare: Este esențial să urmeze programul de vaccin stabilit de medicul veterinar. Fără aceste câinele ar putea fi sensibile la boli contractante. Deși nu toate țările vinde aceleași medicamente cele mai multe sunt comune în toate țările.
 • Deworm regulat: Desi surprinzator pentru unii, căpușe și purici poate provoca febra, stare de rău și boală în câinele nostru. Deworm-l pe plan intern și extern în fiecare lună. Puteți folosi ceea ce face cainele sa se simta mai confortabil: pipete, coliere sau pastile.
 • Toxicitate: Identificarea plante care sunt toxice pentru cainele tau cat si alimentele care sunt toxice pentru cainele tau, va fi esențial pentru a evita o posibilă otrăvire. Fiți informat și dacă nu este sigur oferi doar feed uscat câine.
 • Rece și căldură: Temperatura mediului este foarte important pentru câini, aceasta va asigura cainele nu suferă de insolatie, rece sau hipotermie. Încercați să evitați aceste situații, folosind haine de câine, oferind spray-uri în timpul verii, etc.

îngrijire constantă și afecțiune a unui proprietar sunt cel mai bun remediu pentru a evita o răceală sau apariția oricărei boli. Chiar și așa, la ocazii va fi inevitabil ca câinele nostru cade bolnav, dar aceste sfaturi putem minimiza riscul.

Acest articol este pur informativ. AnimalWised nu are autoritatea de a prescrie orice tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să luați animalele de companie la medicul veterinar în cazul în care suferă de orice condiție sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare Febra la câini - simptome și tratament, vă recomandăm să vizitați categoria noastră de boli infecțioase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit