De ce pisicile petrec atât de mult timp toaletare?

În ceea ce privește pisicile, curățenia este alături de evlavie. Și cei mai mulți proprietari de pisici sunt de acord. Este o parte placuta de pisica ta - toaletare și lingându-se pana cand blana sa este moale și strălucitor. Cu toții iubim un animal de companie curat. Un studiu recent al pisicilor de fermă a constatat că acestea petrec aproximativ 15 la suta din ingrijire lor de timp. Această cifră ar putea fi mai mare sau mai mică pentru pisici de companie, în funcție de nivelul lor de activitate, tipul de alimentare pe care le mănâncă, și starea generală de sănătate.

îngrijire de întreținere regulată este forma de toaletare vom vedea cel mai des. Pisicile linge blana lor să-l scape de murdărie și resturi. Acest lucru se face, de obicei, înainte sau după somn sau odihnă, la fel ca duș nostru baie de dimineata sau de trezire relaxantă, sau după o masă. Acest tip de îngrijire ia forma de auto-linsul într-un model de rutină.

Dar iată încă un alt fapt uimitor despre lumea felina: Pisica ta isi linge haina lui pentru mai multe alte motive în afară de curățenia:

 • termoreglare

  Pe vreme caldă sau rece, lingere acționează ca un termostat de strat încorporat. Pisica ta isi linge blana lui de a păstra cald sau pentru a păstra la rece. Pe vreme rece, linge blana netezește blana jos si capteaza aerul pentru a menține pisicuta cald. Și în timpul lunilor calde de vară, pentru că pisicile au o capacitate limitata de a transpira, linsul lor servește o funcție similară cu transpirație noastre. Saliva se evapora de pe blana umeda si ajuta la mentinerea sa se raceasca.

 • Hidroizolarea

  Când linge pisica ta și remorcherele la haina lui, el stimuleaza glandele de la baza firelor de par pentru a elibera o secretie care ajuta la mentinerea haina impermeabile.

 • Creșterea mirosul

  Desi pisica ii place sa fie mangaiati, este posibil să observați că el însuși imediat după aceea va toaleta. Acest lucru este de a se scăpa de mirosul și chiar propriul său miros. Netezește, de asemenea, haina lui înapoi la modul în care îi place.

 • comportamentul de deplasare

  Grooming este cea mai comuna forma de comportament de deplasare la pisici. Se pare că pentru a ajuta pisicile sa faca fata stresului prin scaderea nivelului lor de excitare. De exemplu, în cazul în care pisica ta este intimidat de un alt animal de uz casnic, este posibil să observați că, în timpul unei întâlniri, el însuși poate mire nonsalant timp de câteva minute.

 • Boală

  Pisicile au o reputatie de a fi meticuloase auto-groomers, și un strat neîngrijită este adesea semnul bolii. Excesiv de auto-îngrijire poate indica, de asemenea, o problema (fie medicale sau de comportament). Excesiv de auto-linsul poate duce la chelie, sau zone care sunt stubbly sau inflamate. În aceste cazuri, este important să consultați medicul veterinar.

  Pisica ta va avea grijă de el însuși toaletare. Cu toate acestea, aveți posibilitatea să-i dea ajutor, mai ales daca este o rasa cu parul lung. Perie-l zilnic pentru a evita rogojini dureroase, și s-ar putea lua în considerare chiar scăldat-l ocazional. Acest lucru nu va oferi doar un impuls suplimentar de cleanliness- va oferi timp de bună calitate cu animalele de companie și va ajuta, de asemenea, la reducerea enervant eliminarea ghemotoacelor de par.

 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit