Fractura a mandibulei la pisici

Follow-up de ingrijire de pisici cu Fracturile mandibulare

După externarea din spital, animalul trebuie să se limiteze la activitatea pentru a permite timpul fractura de a vindeca în mod corespunzător. Activitatea trebuie să fie restricționată timp de câteva săptămâni după durata va Chirurgia variază în funcție de severitatea leziunii și orice leziuni concomitente a animalului poate avea. Activitatea restricționată înseamnă că animalul ar trebui să fie păstrate limitată la un operator de transport, ladă, sau o cameră mică de fiecare dată el nu poate fi supravegheat. Redarea și trebuie evitată aspru de locuințe, chiar dacă el pare să se simte bine. Este deosebit de important ca pisicile cu fracturi de mandibulă nu li se permită să mestece pe jucării sau alte obiecte și să fie alimentate numai alimente moi sau terciul blenderized.

Animalele a căror fractură a fost reparată cu un dispozitiv de fixare externă va avea pini care ies pielea. Cele „tracturile PIN“ trebuie monitorizați zilnic pentru umflarea excesivă sau descărcare. Unele de descărcare este normal și orice cruste construi-up care apare la aceste site-uri pot fi curățate ușor cu apă caldă.Fracturile care sunt reparate cu fixare interna (fire sau plăci osoase și șuruburi) vor avea o incizie a pielii sub maxilar care trebuie monitorizate zilnic pentru semne de umflare excesivă sau descărcare. Acestea pot indica probleme cu incizie sau infecție.

  • Analgezicele (medicamente pentru durere) sau medicamente anti-inflamatorii trebuie administrat conform instrucțiunilor medicului veterinar. Analgezicele, cum ar fi butorfanolul (Torbugesic®) poate provoca sedare și medicamente anti-inflamatorii, cum ar fi aspirina poate provoca stomacul deranjat. Veterinarul tau ar trebui să fie informat în cazul în care apar efecte secundare adverse.
  • Dacă în orice moment înainte de evaluarea follow-up pisica se oprește mănâncă după unele îmbunătățiri după o intervenție chirurgicală sau în cazul în care un miros rău este prezent în gură, ar putea exista o problemă. Din nou, medicul veterinar al animalului trebuie notificat.
  • La câteva săptămâni după operație va fi nevoie de o programare follow-up. Maxilarul poate fi necesar să fie radiografiate din nou pentru a vă asigura că osul este vindecare în mod corespunzător. În cazul în care a avut loc vindecarea cum era de așteptat, fixatorul extern, sârmă symphyseal sau alte fire plasate în jurul dinților vor fi eliminate și nivelul de activitate al animalului si dieta va fi permis să se întoarcă la normal.
  • În general, orice alte implanturi care au fost utilizate în repararea sub piele va fi lăsat pe loc, cu excepția cazului în care provoacă o problemă la un moment dat în viitor. Problemele potențiale pot include migrația (mișcare) sau infecție a implanturilor.
  • Distribuiți pe rețelele sociale:

    înrudit