Crini de Paști - nu doar o floare destul de toxice pentru pisici:

Înțelegerea de Paste Crini toxicitate la pisici

Pastele Crinul este la fel de comună în multe case de primăvară ca iepurași de ciocolată și fasole jeleu. Dar știați că această floare popular este toxic pentru pisica ta? De fapt, alți membri ai familiei crin-au dovedit a fi toxice, inclusiv ziua crin și tigru crin (deși nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la Calla non-toxic crin, crinul pace, sau slava crin). Consumul de doar o frunză de crin toxice poate duce la intoxicatii grave, și într-un timp scurt, pisica ta va expune semne de toxicitate.

Semne si simptome de toxicitate Lily la pisici

Efectele toxice primare asupra rinichilor. În termen de minute până la ore de la ingerarea parte a plantei crin, pisica ta s-ar putea opri din mancat si sa inceapa voma. Pe masura ce toxina incepe sa afecteze rinichii, pisica va deveni letargic. În cele din urmă, el va experimenta insuficienta renala si moartea va avea loc, în general, în termen de cinci zile.

După ce bănuiți că pisica a mâncat o parte a unei plante crin, este important să contactați medicul veterinar imediat. Dacă tratamentul este început mai devreme, sunt șanse pisica va recupera, dar odată ce rinichii au fost grav afectate, pisica ta nu poate supraviețui.

Diagnosticul și tratamentul Lily Toxicitatea la pisiciDiagnosticarea toxicitate crin se bazează, în general, pe un istoric de expunere la plante și semne de vărsături și deshidratare. Medicul veterinar vă va face, probabil, unele teste de sânge preliminare pentru a determina dacă a avut loc nici un prejudiciu de rinichi, și le repetă odată ce tratamentul a fost început pentru a determina dacă tratamentul este eficient.

Tratamentul constă în general de spitalizare si fluide intravenoase. Medicul veterinar va poate da, de asemenea, medicamente pisica pentru a controla greață și vărsături. de îngrijire la domiciliu nu va duce la recuperare completă.

profilaxie

Evident, cea mai bună prevenire a toxicității crin este de a păstra plante crin departe de pisica. Dacă vă aduce crini în casă, va trebui să le păstrați într-o cameră separată în cazul în care pisica ta ronțăie nu poate intra. Mai bine încă, ia în considerare alegerea alte flori de primăvară în loc, cum ar fi Impatiens sau gardenii, și lasă crini afară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit