Structura și funcția limbii, dinților și gurii la pisici

Ce tipuri de teste de diagnosticare sunt utilizate pentru a evalua limbii, dintii felina, iar gura?

Medicii veterinari utilizează un număr de diferite teste pentru a evalua limba, dintii si gura. O examinare orală aprofundată utilizând o sursă externă de lumină este testul cel mai important în evaluarea structurilor din cavitatea orală. De multe ori tranquilization sau chiar anestezia este necesară pentru o evaluare completă a tuturor structurilor orale. Examen oral este urmată de un examen fizic complet, pentru a detecta alte semne de boală sau implicarea organelor.

În funcție de semnele clinice, vârsta și starea generală de sănătate a pisicii, iar concluziile examenului oral și fizice, alte teste specifice pot fi recomandate de medicul veterinar. Teste concepute pentru a evalua tulburari ale limbii, dinților și gurii includ următoarele:

  • Tampoanele gurii pot fi luate pentru citologie (examen microscopic) și colorarea bacteriană și cultură. Testele pot fi efectuate și pentru a detecta anumiți viruși și agenți fungici.
  • Probele de sânge pot fi depuse pentru hemoleucograma pentru a căuta semne de infecție, pentru un profil de biochimie pentru a cauta dovezi ale altor boli de organe, precum și pentru anumite boli infecțioase, cum ar fi virusul leucemiei feline și virusul imunodeficienței la feline.
  • Razele X ale craniului, maxilarului, si a dintilor pot fi de ajutor. Astfel de razele X cer ca animalul să fie plasate sub anestezie generală.
  • Biopsiile de țesut anormale, masele pot fi necesare pentru a ajunge la un diagnostic definitiv.
  • Unele leziuni sunt diagnosticate doar cu îndepărtarea chirurgicală și explorare a zonei anormale în gură.
  • Distribuiți pe rețelele sociale:

    înrudit